Sorin Boza: O grevă generală ar afecta CE Oltenia

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, speră la o înţelegere cu sindicatele. Într-un interviu acordat la Radio Infinit, Boza a declarat că o grevă generală ar afecta compania. Acesta a mai precizat că, în anul 2017, vor fi evitate perioadele de şomaj tehnic, fapt ce va duce la creşterea veniturilor minerilor şi energeticienilor.   

 Rep.: Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de proiecţia de buget pe anul 2017. Ba chiar ameninţă cu o grevă generală. Cum comentaţi?

Sorin Boza: Sper că vom fi suficient de maturi şi noi, şi partenerii noştri sociali, să găsim o soluţie de mijloc. Dorinţa noastră, a administraţiei, este să asigurăm condiţii financiare mai bune pentru oamenii noştri.

 Rep.: Vor primi oamenii salarii mai mari în anul 2017?

S.B.: Nu ştiu, noi avem o previziune de buget pe 2017, însă şi trebuie validată cu Fondul Proprietatea şi Ministerul Energiei, iar abia apoi devine oficială. Ceea ce este foarte clar, câştigul operaţional al fiecărui om va fi mult mai mare pentru că vom evita la maxim să dăm oamenii în 75% (n.r.: şomaj tehnic). Credeţi că o grevă generală ar afecta pozitiv această companie? Credem suntem suficient de maturi să ajungem la un punct de mijloc.

 Rep.: Ce se întâmplă cu pierderile care vin de la RANN?  

S.B.: Oficial, RANN nu este închis. Sperăm să avem un rezultat financiar final, undeva peste o săptămână-două. Oficial ar trebui să-l închidem până-n aprilie. Din punct de vedere operaţional suntem în target, dar singurul lucru care ne afectează pe noi este partea financiară, venim cu o mulţime de pierderi. Pe operaţional sperăm să ieşim undeva aproape de targetul nostru. Într-o săptămână - două vom avea un punct de vedere al auditorilor.

 Rep.: Sunt pierderi din mandatul lui Ciurel?

S.B.: Nu vorbim de mandatul cuiva, sunt pierderi pe care din păcate le ştim bine: Termo Craiova, RANN Drobeta Turnu Severin. Sunt foarte multe pietroaie pe care trebuie să le provizionăm şi care afectează rezultatele financiare ale companiei.

 Rep.: Dacă nici în anul 2016, când CEO a mers foarte bine, nu s-a redresat, atunci când se mai redresează compania?

S.B.: Din punct de vedere operaţional pierderile sunt reduse la maxim. Din punct de vedere financiar, este această situaţie. Din păcate, provizioanele pe care le facem pentru aceste sume ne afectează şi ne vor afecta în continuare, dar sunt în scădere faţă de încheierea anului 2015. Asta este situaţia, ducem în spate nişte pietroaie, nişte contracte cu nişte firme care au intrat în imposibilitate de plată.

Vizualizări: 2,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: