Soţii Lupulescu îşi află azi verdictul!

Zi grea pentru inculpaţii din dosarul de evaziune fiscală de la „Lexistar”, cei doi foşti patroni ai uneia dintre cele mai importante firme din anii trecuţi urmând să afle azi dacă instanţa îi condamnă sau nu la închisoare, cu sau fără executare.

Procesul în care Maria şi Alexandru Lupulescu au fost trimişi în judecată alături de doi medici sanitar-veterinari a ajuns în faza în care un magistrat al Tribunalului Gorj va trebui să dea azi un verdict, asta după ce judecata pe fond a dosarului s-a încheiat săptămâna trecută. Atunci judecătorul de caz a amânat pronunţarea unei decizii până pe 30 septembrie, de menţionat fiind că decizia respectivă nu va fi una definitivă, procesul urmând să continue la Curtea de Apel Craiova.

Maria Lupulescu a fost reţinută şi arestată preventiv în luna noiembrie a anului trecut, vestea fiind o „bombă” la acel moment, mai ales că alături de ea, în spatele gratiilor a ajuns şi Ana Guţă, fostă şefă a DSV Gorj. Femeia de afaceri e acuzată că în perioada aprilie 2010 – aprilie 2012 nu a înregistrat în contabilitate cantităţile de carne vândute, sustrăgându-se de la plata unor taxe şi impozite în valoare de peste 1,3 milioane lei. Maria Lupulescu este acuzată de comiterea în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală, de o evaziune de peste 50.000 de lei fiind acuzat şi ex-soţul său, Alexandru (Săndel). Omul de afaceri are însă şi o altă acuzaţie gravă în dreptul său, pe cea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. El este judecat pentru că a împrumutat peste 1,5 milioane lei bani pentru firma sa pe care însă i-a cheltuit în interes personal, cel care i-a dat banii fiind audiat ca martor la instanţă, vorbele lui numai în avantajul lui Lupulescu nefiind.

Verdictul aşteptat pentru azi îi vizează şi pe medicii sanitar-veterinari Ana Guţă şi Dumitru Firiza. Ambii sunt acuzaţi că au eliberat acte false pentru ca Maria Lupulescu să poată vândă ilegal tone întregi de carne pe care să nu le înregistreze în contabilitatea firmei sale. De menţionat că Firiza şi Săndel Lupulescu au fost şi ei reţinuţi câte 24 de ore, pe numele lor instanţa de judecată refuzând emiterea unor mandate de arestare preventivă, aşa cum îşi doreau poliţiştii şi procurorii care au instrumentat acest dosar.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: