Soţii Ponta şi-au făcut case de vacanţe lângă Năstase

Ultima declaraţie de avere pe care europarlamentarul Daciana Sârbu a publicat-o în această calitate scoate în evidenţă nu doar salariul bun pe care un politician român trimis la Bruxelles îl primeşte acolo, ci şi faptul că soţia lui Victor Ponta a reuşit anul trecut să îşi mai ridice o casă de vacanţă în comuna prahoveană Cornu. Interesant este că Ponta nici nu ştie de casa din declaraţia de avere a soţiei sale.

Lângă ferma faimoasă cu găini ouătoare a lui Adrian Năstase, soţii Ponta (deşi în declaraţia de avere Daciana semnează în continuare Sârbu) figurează cu două perechi de imobile, formate din apartament şi casă de locuit în Cornu. Prima pereche este datată 2001, apartamentul având 292 metri patraţi, în timp ce casa de vacanţă are 196 mp. Cea de-a doua pereche de imobile este compusă dintr-un apartament de 167 mp, ridicat în 2007, în timp ce casa de vacanţă are 202 mp şi anul trecut era încă în construcţie. Daciana Sârbu are 5822 mp de teren la Cornu, achiziţionaţi în 2001, o suprafaţă apropiată fiind achiziţionată la Moroieni, un an mai târziu, achiziţiile fiind realizate în perioada de existenţă a Guvernului Adrian Năstase, din care a făcut parte la vremea respectivă.

În conturile curente, eurodeputatul are circa 120.000 de euro, un depozit cu peste 88.000 de euro fiind deschis în cursul anului trecut. În declaraţia de avere a Dacianei Sârbu nu mai figurează şi proprietăţile pe care soţul ei, Victor Ponta, le are trecute în propria declaraţie, cea de parlamentar de Gorj. Acestea constau în apartamente la Bucureşti şi o casă de vacanţă la Baia de Fier, dar şi conturi cu sute de mii de lei.

Ieri, liderul PSD a refuzat să facă prea multe comentarii despre cele scrise de Daciana Sârbu în declaraţia de avere. "E o prostie asta. Este strict o prostie". Întrebat dacă este adevărat ceea ce se scrie în declaraţia de avere a soţiei sale, Ponta a răspuns: "Vă rog să o întrebaţi pe doamna Sârbu. Când o să fiu purtătorul ei de cuvânt, o să vă spun". La Cornu mai este proprietar al unor construcţii similare şi Ilie Sârbu, fostul ministru al agriculturii şi socrul lui Ponta, localitatea prahoveană beneficiind de investiţii în infrastructură în perioada guvernării Năstase.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: