Şova, la un vot de arestare

Veste proastă ieri pentru fostul ministru al transporturilor, Dan Şova, căruia membrii Comisiei Juridice din Senat au decis să îi ridice imunitatea. Votul lor a fost strâns, scorul fiind de 6-5, un singur vot făcând diferenţa, decizia comisiei urmând să fie prezentată plenului Parlamentului pentru ca săptămâna viitoare aleşii să voteze cu toţii pentru cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Şova, lucru cerut de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Senatorul PSD şi-a pledat cauza în fața colegilor juriști după ce marți a studiat dosarul de la DNA timp de 8 ore, iar ieri l-a mai lecturat încă odată. La finalul discuțiilor Șova a refuzată să spună altceva decât că a spus adevărul în fața colegilor săi și că lucrul acesta îl va face și la votul din plen. Procurorii DNA îl vor pe fostul ministru în spatele gratiilor pentru contractele de asistență juridică încheiate în perioada 2007-2009 cu complexurile energetice de la Turceni și Rovinari, contracte care au adus celor două unități un prejudiciu de circa 3,5 milioane lei.

Șova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, lucru pe care el nu îl recunoaște, dosarul vizându-i și pe cei doi foști directori generali Dumitru Cristea și Laurențiu Ciurel, care sunt acuzați, la rândul lor, că au păgubit unitățile pe care le-au condus cu sume de ordinul zecilor de milioane de lei. Arestarea fostului ministru nu ține însă neapărat de prejudiciul produs la Turceni și Rovinari, ci pentru că a încercat să falsifice din probele instrumentate la dosar, el prezentând la DNA documente falsificate sub semnătura sa, asta după ce, în 2010, a dispus distrugerea tuturor calculatoarelor de la firma sa de avocatură, în încercarea de a șterge urma corespondenței pe care avut-o în format electronic cu foștii șefi de la Turceni și Rovinari, pentru astfel de fapte orice inculpat ajungând după gratii, mai ales în lipsa imunității parlamentare.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: