Şpagă pentru reducerea alcoolemiei

Un bărbat din Ţicleni a fost trimis în judecată de către procurorii gorjeni sub acuzaţia de trafic de influenţă. Constantin Ungureanu încasa sute de euro ca să intervină la Serviciul de Medicină Legală pentru reducerea alcoolemiei. Denunţătorii au fost doi şoferi care aveau probleme cu poliţia după ce au fost prinşi băuţi la volan şi i-au plătit acestuia mulţi bani pentru a-i scăpa.

Doi şoferi au încercat să scape de dosare penale dând şpagă. Aceştia au fost prinşi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferii au aflat că un anume Constantin Ungureanu, din Ţicleni, are pile la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din Bucureşti şi, în schimbul unor sume de bani, puteau obţine expertize din care să rezulte o alcoolemie mai mică.

Primul păcălit este Mihai Iovănoiu din Ţicleni care în 2008 a făcut un accident rutier iar la efectuarea etilotestului a reieşit faptul că acesta consumase băuturi alcoolice. Pentru a nu înfunda puşcăria, omul a făcut tot posibilul să scape de dosar iar cum Constantin Ungureanu s-a oferit să-l ajute, acesta a acceptat imediat sprijinul.

Şi cel de-al doilea bărbat, Victor Moraru, este tot din Ţicleni. Acesta fusese prins de poliţişti la volan cu o alcoolemie de peste unu la mie. Pentru a-l convinge pe acesta să accepte „ajutorul“ său, Constantin Ungureanu l-a chemat pe Iovănoiu să-i confirme spusele. „În prezenţa lui Victor Moraru, Ungureanu mi-a zis să recunosc dacă m-a ajutat în ceea ce priveşte intervenţia pe care trebuia să o aibă la un medic din cadrul INML „Mina Minovici”, pentru că şi tânărul respectiv are probleme cu alcoolemia şi doreşte să solicite efectuarea unei expertize”, a declarat Mihai Iovănoiu, unul dintre păcăliţi. Văzând că nu este primul „ajutat“, bărbatul a acceptat să-i dea acestuia banii pentru a-l scăpa de dosar.

Ca legaţi la ochi, cei doi bărbaţi i-au dat lui Constantin Unugureanu 300 de euro respectiv 800 de Euro, în speranţa că vor scăpa de urmărirea penală. Numai că nu a fost aşa. Pentru niciunul dintre ei, Constantin Ungureanu nu a intervenit iar ei au trebuit să răspundă pentru faptele lor în faţa legii.

Văzând că nu a fost ajutat cu nimic, unul dintre cei doi bărbaţi l-a denunţat pe „binevoitor” la poliţie. Pentru că s-au autodenunţat, şoferii care au dat şpagă au scăpat de urmărirea penală.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: