Specializări noi la Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari

Nu mai puţin de şapte clase de a IX-a vor fi disponibile pentru absolvenţii de gimnaziu care vor opta pentru a urma cursurile liceale în cadrul Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari. Vor exista atât specializări cu profil real, dar mai ales tehnic. Mai mult decât atât, începând cu anul şcolar 2013-2014 vor fi înfiinţate şi două specializări, pentru calificări de tehnician energetician şi tehnician de telecomunicaţii.

Colegiul „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din judeţul Gorj, funcţionând încă din anul 1972. Atât absolvenţii claselor a VIII-a din Rovinari, cât şi din localităţile învecinate care vor opta pentru a urma cursurile liceale în cadrul Colegiului „Gheorghe Tărărescu” vor avea parte de multe facilităţi. „Unitatea noastră este foarte bine poziţionată din punct de vedere geografic, fiind aproape de localităţile Negomir, Fărcăşeşti, Moi, Bâlteni, Drăguţeşti şi Şomăneşti. Baza materială este destul de complexă, există şi posibilitatea de a efectua practica la agenţii economici din zonă. Oferim burse sociale, burse de merit, bani de liceu, deci sunt câteva facilităţi demne de luat în seamă. Statistica arată că promoţiile 2010 şi 2011 ale liceului nostru au reuşit să se încadreze în câmpul muncii în proporţie de 22%, la acelaşi nivel, cam 27% au urmat facultatea”, a declarat Dumitru Fîrţă, directorul Colegiul „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari.

Oferta educaţională pentru anul şcolar 2013-2014

În anul şcolar următor vor exista şapte clase de a IX-a în cadrul Colegiului „Gheorghe Tărărescu”, pentru forma de învăţământ la zi. Două dintre specializări sunt noi. „Vom avea şapte clase de a IX-a în următoarea structură: două clase învăţământ real, specializarea chimie-biologie şi cinci clase de tehnic, unde avem două noutăţi. Am fost autorizaţi ARACIP în acest an pentru calificarea profesională tehnician energetician şi tehnician de telecomunicaţii. În completare avem tehnician electromecanic, tehnician în domeniul electrotehnic şi tehnician mecanic”, a precizat directorul Dumitru Fîrţă.   

DOTĂRI

Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari dispune de 20 de săli de clasă, două laboratoare de informatică şi câte unul de: biologie, chimie, fizică şi discipline tehnice. De asemenea, în cadrul unităţii funcţionează o bibliotecă, un amfiteatru, un cabinet de consiliere psihopedagogică, un cabinet medical dar şi ateliere de profil tehnic şi mecanic.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: