Spectacol de binefacere la Târgu-Jiu

Ansamblul folcloric Maria Lătăreţu din Târgu-Jiu va împlini mâine patru ani de la înfiinţare, moment marcat printr-un spectacol ce are drept scop nu doar sărbătorirea evenimentului, ci şi strângerea de fonduri pentru o cauză umanitară. Încasările obţinute în urma spectacolului vor fi donate pentru achiziţionarea unei proteze ortopedice performante, de care are mare nevoie Ion Diaconescu, dascăl şi artist din judeţul Gorj.

Artistul Ion Diaconescu s-a îmbolnăvit de diabet, afecţiune care i-a creat numeroase probleme, cea mai gravă fiind amputarea piciorului în urmă cu doi ani. Ion Diaconescu este singurul gorjean priceput să interpreteze melodii la vuvă, instrument artistic străvechi. Acest instrument, realizat din ciur şi piei de animal, era folosit pentru interpretarea cântecelor satirice. Acum, artistul gorjean din localitatea Negreni, comuna Licurici, cunoscut pentru măiestria cu care mânuieşte vuva, are nevoie de suma de 160 de milioane lei vechi pentru a cumpăra proteza care-i poate reda viaţa de dinainte.

Spectacolul intitulat “Sărbătoare la gorjeni” va avea loc mâine, la orele 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, iar preţul unui billet este de 10 lei. Printre organizatori se numără Consiliul Judeţean Gorj, Şcoala Populară de Arte din Târgu-Jiu, Societatea de Cruce Roşie Gorj, de la care provin biletele, şi Fundaţia “Casa de Cultură a Sindicatelor”. Numeroşi artişti au acceptat să participe voluntar la spectacolul care-l poate ajuta pe colegul lor de breaslă. Este vorba de Gheorghe Roşoga, Mariana Căpitănescu, Nelu Bălăşoiu, Georgel Nuca, Nina Predescu, grupul „Măriile Gorjului“, grupul de naişti şi fluieraşi “Jiana”. Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă, afirmă că încearcă să strângă cât mai multă lume la spectacolul de binefacere: “Am făcut apel la toţi oamenii politici şi la agenţii economici care pot face un gest pentru a-l readuce la viaţă pe Ion Diaconescu. Sperăm ca acest spectacol să-i producă o bucurie deplină, iar proteza să-l facă omul de suflet în educaţia tinerei generaţii din punct de vedere folcloristic”.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: