Spectacol în stradă pentru mămici

Cu ocazia zilei de 8 Martie, colectivul de elevi ai Scolii Generale ,,Ecaterina Teodoroiu”, împreună cu organizatori din rândul profesorilor, în frunte cu directoarea Livia Zamfir au pregătit un frumos moment artistic dedicat mămicilor. „O acţiune în premieră, care s-a desfăşurat în plină stradă, în mijlocul trecătorilor”, după cum ne-a declarat unul dintre organizatori. Acesta ne-a mai spus că se doreşte ca serbarea să fie luată ca exemplu şi de către alte instituţii, de asemenea se urmăreşte să se aducă în sufletul trecătorilor, dar mai ales trecătoarelor, un strop de bucurie şi împlinire sufletească.

Elevii au arătat prin cântecele, prin poezii şi prin dans că tot ceea ce au şi ceea ce sunt le-o datorează celor care le-au dat viaţă, mămicilor. Frigul de afară nu i-a împiedicat nici pe prichindeii aliniaţi cuminţi în faţa statuii ,,Ecaterina Teodoroiu” să ofere din sufletul lor de copii câte un buchet de ghiocei şi un mărţişor celor care au trecut pe acolo sau au asistat la serbare. Nu au fost uitate nici doamnele aflate prin magazinele din împrejurimi, dar mai ales i s-au depus la picioare ghiocei celei care a fost ,,Ecaterina Teodoroiu”.

Publicul participant s-a dovedit a fi încântat, câteva mămici chiar au vărsat câteva lacrimi de bucurie, impresionate fiind mai ales de momentele de dans popular pregătite, care atrăgeau inclusiv privirile celor care treceau cu vehiculele.

Directoarea ne-a declarat la sfârşitul acestei serbări că ar fi ieşit mult mai bine dacă timpul ar fi fost favorabil şi că: ,,Am pregătit cu o deosebită sârguinţă momentul înspre a mulţumi pe cât posibil prin cuvinte şi nu numai, acelora care au dat viaţă şi acelora cărora le spunem „mama”. Momentul a fost mai ales pentru mămicilor care sunt singure, care au soţii plecaţi în străinătate, mămicilor care o duc, care poate nu au mai ascultat un cântec sau o poezioară de ani şi ani de zile şi noi ne-am dorit din tot sufletul să cizelăm sufletul copiilor, care este tot mai îndoctrinat de ură, de tristeţe şi de durere. Am vrut să iasă ceva frumos!”

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: