Spitalul construit de chinezi în şapte zile prinde contur

Filmări incredibile prezentate de presa chineză arată că spitalul din China, construit special pentru coronavirus și echipat cu 1.000 de paturi a început să se ridice. Pe imagini se poate vedea că un corp al spitalului, cel în care vor locui medicii, are deja două niveluri finalizate iar sute de muncitori lucrează  şi în celelalte aripi unde s-a ridicat fundaţa şi un prim nivel.

După doar patru zile de la începerea lucrărilor spitalul chinezesc prinde contur, la acesta lucrând patru companii de construcții care au lucrat inclusiv  în vacanța de Anul Nou Chinezesc, pentru a finaliza într-o săptămână un centru medical întins pe șase acri. Oficialii au precizat că o parte dintre clădiri vor fi doar temporare, de aceea sunt construite din module deja echipate, şi au prezentat imagini de arhivă cu astfel de module folosite cu alte ocazii de acest gen.

Denumit "Spitalul Muntele Zeului Focului", spitalul ar urma să aibă 1.000 de paturi şi să-şi primească primii pacienţi pe 3 februarie. El este, însă, doar unul dintr-un total de patru noi spitale ce vor fi construite în perioada imediat următoare. Potrivit Daily Mail, un alt spital, ce va fi ridicat tot în Wuhan, va avea 1.500 de paturi şi ar avea un termen de încheiere tot câteva zile. Un alt spital va fi ridicat în Zhengzhou şi va fi deschis după 10 zile de la demararea construirii, iar în Huanggang a fost deja încheiată convertirea unui spital astfel încât să poată găzdui purtători de coronavirus.

La Wuhan, spitalele nu mai fac faţă afluxului de bolnavi, fie infestaţi de noul tip de coronavirus, fie suspicioşi. China numără deja 2.700 de cazuri de contaminare, dintre care peste 80 au fost fatale. Confruntate cu această situaţie gravă, autorităţile au decis să construiască noi spitale în următoarele trei săptămâni.

Galerie fotoVizualizări: 3,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: