Spitalul din Târgu Jiu, penalizat de CJAS Gorj

Peste 90 de mii de lei este suma imputată Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu de către Casa Judeţeană de Pensii Gorj. Motivul îl reprezintă neregulile constate după un control efectuat la începutul acestui an. Raportul final întocmit în această speţă arată că s-au făcut raportări eronate, spitalul cerând sume neacoperite de CJAS dar mai este vorba şi de fişe necompletate corespunzător sau de reţete neeliberate la externare.

În luna ianuarie, CJAS Gorj a efectuat un control la Spitalul Judeţean, fiind vorba de controlul anual care se face la toate spitalele din judeţ. În urma acestor verificări au fost imputate nişte sume pe partea de spitalizare, este vorba de 53 mii lei, plus 1% din valoarea contractului pe luna februarie, în valoarea de aproape 38 mii. Conducerea CJAS Gorj a explicat ce nereguli au fost constatate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. „Cele mai mari probleme au fost la partea de raportare către noi. De exemplu, avem 13 cazuri de vătămări corporale sau accidente care au fost raportate şi decontate de către Casa Judeţeană, ceea ce nu trebuie să se întâmple pentru că nu decontăm noi aceste cazuri, suma imputată în aceste situaţii fiind de aproape 20 mii lei. De asemenea s-au mai găsit expertize medico-legale făcute la cererea Poliţiei în spital şi nu se decontează de către noi, vorbim de 5 cazuri şi o sumă de 4500 lei. Ca şi alte probleme, vorbim de foi care nu au fost corectate cum trebuie, ora şi data externării, starea la externare şi de asemenea, reţetele la externare care nu au fost eliberate”, a spus Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.    

Nu este pentru prima dată când Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost sancţionat pentru raportări de vătămări corporale care nu sunt acoperite de Casă. Şi anul trecut a existat o astfel de situaţie. „Nu e tocmai în regulă, pentru că, după ce că se vor imputa banii, practic aceşti bani trebuiau să vină la bugetul spitalului, fiind vorba de bani care trebuiau recuperaţi de la cei care au fost provocat vătămarea corporală sau accidentul. Practic s-a evitat să se încaseze, puteau să fie bani în plus încasaţi de spital”, a mai spus directorul CJAS Gorj.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: