Spitalul Dobriţa, supraevaluat pe plan local, descalificat de Minister

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa a fost clasificat de Ministerul Sănătăţii în categoria a V-a. În urma autoevaluării, conducerea spitalului a propus încadrarea în gradul al II-lea. Tiberiu Tătaru, managerul spitalului de la Dobriţa, este nemulţumit de clasificarea primită şi aşteaptă normele contractului cadru şi va decide ce va face.

Categoria a V-a, şi ultima, înseamnă că spitalul are un nivel de competenţă limitat şi asigură servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate. „Joi am primit prin fax un ordin semnat chiar de Ministrul Sănătăţii prin care Spitalului de la Dobriţa i s-a acordat gradul al V-lea. Conducerea Spitalului a făcut autoevaluarea, iar noi l-am propus pentru gradul II, însă Ministrul Sănătăţii a considerat că e de gradul V”, spune Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Tiberiu Tătaru, managerul spitalului de la Dobriţa, susţine că în baza ordinului emis de Ministerul Sănătăţii unitatea spitalicească pe care o conduce se încadra în categoria a II-a şi nu înţelege de ce a primit gradul V.

NEDUMERIRE

Directorul Tiberiu Tătaru este nedumerit de rezultatul evaluării. „Consider că autoevaluarea în gradul a II-a a fost corectă pentru că am respectat toate criteriile date de Ministerul Sănătăţii. Ordinul cu încadrarea în categoria a V-a mă nedumereşte. Aşteptăm normele contractului cadru ce vor fi cunoscute marţi, iar apoi vedem ce înseamnă cu spitalul încadrat în categoria V-a“. 

CLASIFICARE

Săptămâna aceasta se va şti exact ce grad va primi spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Spitalul de la Novaci, Rovinari, Motru şi Turceni au fost încadrate în categoria a IV-a.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: