Spitalul Judeţean Gorj are tomograf de 14 miliarde

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a inaugurat vineri, în prezenţa preşedintelui Ion Călinoiu, cea mai nouă achiziţie a spitalului, computerul tomograf. Tomograful a costat 14 miliarde, fonduri de la Ministerul Sănătăţii la care s-a adăugat contribuţia Consiliului Judeţean Gorj. Medicul şef al Laboratorului de Radiologie, Ioana Mitrulescu, a precizat că această investiţie este un câştig pentru gorjeni.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu are de vineri un computer tomograf de ultimă generaţie. Acesta a fost pus deja în slujba gorjenilor care vor să aibă un diagnostic imagistic complet. Directorul unităţii spitaliceşti, Vasile Stănculete, a precizat că tomograful a completat o mare lipsă pe care o avea spitalul. „Aici nu a fost tomograf niciodată, a fost tomograf la unitatea de pe Tudor. Tomograful este unul dintre cele mai performante care sunt pe piaţă acum în ţară. Această investiţie va fi mult mai importantă dacă va fi corelată cu mutarea unităţii de primiri urgenţe şi o adevărată reformă în sistemul medical gorjenesc. Investiţia a costat 14 miliarde şi jumătate din care două miliarde şi jumătate contribuţia Consiliului Judeţean”, a declarat Vasile Stănculete, şeful spitalului.

Gorjenii, scutiţi de drumuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, consideră că cel mai mare avantaj al acestei investiţii este acela că gorjenii au fost scutiţi de drumuri la alte tomografe din ţară. „Astăzi suntem dotaţi cu un computer tomograf performant pe care îl aşteptam de mult, dar mai ales cei din secţia de specializare. Cel mai important lucru este că tomograful este pentru pacienţi, le va lua drumul din picioare de la Craiova, de la Petroşani şi vor veni aici”, a precizat Ion Călinoiu.

DIAGNOSTIC

Ioana Mitrulescu, şefa secţiei Radiologie din cadrul Spitalului Judeţean, a vorbit şi ea despre importanţa unui computer tomograf la Târgu Jiu. „Achiziţia şi montarea acestui aparat va completa diagnosticul imagistic în întregime şi pentru spitalul 700. Este un câştig şi din punct de vedere al calităţii faţă de aparatul celălalt. De investigaţii la acest aparat vor beneficia bolnavii de la 700 şi de la Pasarelă iar cel de pe Tudor să rămână pentru pacienţii de pe Tudor”, a declarat Ioana Mitrulescu, medic şef Radiologie.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: