Spitalul Județean refuză semnarea contractului cu CJAS

Spitalul Județean de Urgență Gorj este singurul furnizor de servicii medicale care nu a semnat încă actul adițional de prelungire a contractului pe anul 2012 cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). Toți ceilalți furnizori de servicii medicale au semnat încă de la începutul lunii ianuarie însă conducerea spitalului județean refuză acest lucru pe motiv că sunt prea puțini bani. Gheorghe Cocină, directorul CJAS Gorj, crede că lucrurile se vor lămuri  numai la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Spitalul Județean de Urgență Gorj refuză să semneze actele adiționale la contractul de anul trecut motivând că sumele sunt prea mici. Vasile Stănculete, managerul Spitalului Județean, spune că suma primită de la CJAS este cu 20% mai mică decât suma ce ar fi trebuit contractată. ”Conducerea spitalului a făcut o analiză la ceea ce ni se oferă și am ajuns la concluzia că așa am funcționa pe avarie și negociem. Dacă nu ajungem la o înțelegere, mergem la Casa Națională. Există o sumă minimă pe care o poți contracta cu Casa și o sumă maximă. Bugetul nostru este cu 20% mai mic decât suma minimă pe care o puteam contracta”, a declarat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean.

Directorul CJAS Gorj: ”Mergem la mediere la Casa Națională”

Cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj recunosc că supărarea spitalului județean e îndreptățită însă nu pot oferi mai mult. ”Au semnat toți furnizorii cu excepția spitalului județean care nu este de acord cu suma stabilită și calculată conform indicatorilor și probabil urmează să mergem la o mediere la Casa Națională cu dumnealor și cu reprezentanții lor, Consiliul Județean”, a declarat Gheorghe Cocină, directorul CJAS Gorj.

Buget mai mic cu 140 de miliarde

Conducerea CJAS Gorj spune că într-adevăr spitalul județean a primit anul acesta un buget mai mic cu 140 de miliarde de lei vechi. ”Suma pe care le-am oferit-o este de 340 de miliarde lei vechi. Evident că sunt nemulțumiți pentru că bugetul pe 2012 este cu 140 de miliarde mai mic față de bugetul din 2011”, a precizat Cocină.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: