Spitalul Motru sancţionat de CJAS Gorj

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a imputat Spitalului Motru suma de aproximativ 15 mii de lei, în urma unui control care a vizat activitatea medicală desfăşurată în ultimii doi ani. Potrivit conducerii CJAS, sancţiunea a fost aplicată pentru raportări eronate, fişe completate necorespunzător şi reţete neeliberate la externare. Directorul Daniel Bondoc spune că banii vor fi recuperaţi până la sfârşitul lunii martie.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a finalizat de curând controlul pe care îl efectuează o dată la doi ani la Spitalul Motru. În urma verificărilor, au fost imputate sume atât pe partea de servicii medicale, cât şi partea de Ambulatoriu. Au fost depistate foi de internare/externare necompletate cum trebuie: nu s-a consemnat numărul de zile de spitalizare, diagnosticul, reţetele sau scrisorile medicale etc. „Pe partea de servicii medicale raportate în perioada 2012-2013 s-a imputat suma de 10.211 lei, la care se mai adaugă încă 100 de lei pentru primele luni din anul 2014. La serviciile clinice, pe Ambulatoriu, s-a constatat un debit de 2.196 de lei, pentru perioada 2012-2014, din care 70,94 lei reprezintă accesorii. Au mai fost imputate şi alte sume, precum: 3.971 de lei pentru investigaţii paraclinice; 805 lei pentru accesorii calculate, plus 1% din valoarea contractului pe două luni. În total de la Spitalul Motru avem de recuperat suma de 15.087, 75 de lei”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj. Înainte cu aproximativ o lună, înainte de controlul de la Spitalul Motru, reprezentanţii CJAS Gorj au imputat peste 90.000 de lei Spitalului Judeţean Târgu Jiu pentru nereguli similare.

CONTROALE

CJAS Gorj va finaliza la sfârşitul acestei luni controlul la Spitalul Târgu Cărbuneşti, urmând ca începând cu luna aprilie să demareze verificările şi la Spitalul Novaci. Dacă la Spitalul Târgu Cărbuneşti se verifică activitatea medicală din ultimul an, la Spitalul Novaci se vor verifica serviciile prestate în ultimii doi ani.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: