Spuma Târgu-Jiului, la botezul fetiţei aruncate la gunoi

Fetiţa abandonată de mama ei la gheena de gunoi va fi botezată în sâmbăta Floriilor. Cu acest prilej naşul, primarul Florin Cârciumaru, se va înrudi cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, care va deveni moşul fetiţei. Botezul Ştefaniei va fi sărbătorit la restaurantul de pe Insuliţă, unde vor fi aşteptaţi peste 150 de oamenii de afaceri şi persoane influente din oraş. Banii donaţi de invitaţi vor depuşi într-un cont pentru a-i asigura micuţei un trai mai bun.

Ştefania, fetiţa găsită în plină iarnă la o gheenă de gunoi din Târgu Jiu, va fi botezată în sâmbăta Floriilor. Naşul micuţei, primarul Florin Cârciumaru, a ales ca evenimentul să aibă loc chiar de ziua numelui său. Ba mai mult edilul şef a decis ca după creştinarea fetiţei să aibă loc şi o petrecere la care vor fi invitate peste 150 de oamenii de afaceri şi persoane influente din oraş. Banii donaţi de invitaţi vor fi vărsaţi într-un cont şi vor putea fi folosiţi de fetiţă odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. “După ce i-am dat fetiţei numele meu pentru a putea primi certificat de naştere, am încercat să-i organizez şi botezul în sâmbăta Floriilor. Astfel, după slujba religioasă va avea loc şi o petrecere cel mai probabil la restaurantul de pe Insuliţă. Voi face apel la cetăţenii care au posibilităţi materiale pentru ca acest copil să poată avea o soartă bună în ciuda faptului că a fost abandonată de mama sa, pe care mai mult ca sigur nu o va cunoaşte niciodată. Petrecerea va fi tip bufet suedez, iar toţi banii donaţi de invitaţi vor fi puşi la CEC sau la bancă pentru ca Ştefania să aibă cu ce porni la drum. În acest sens vom încerca să găsim o formă juridică”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Ştefania dorită de multe familii

Fetiţa care la doar câteva zile de la naştere a supravieţuit printre gunoaie şi  s-a luptat cu gerul acum este dorită de foarte multe familii care încearcă s-o adopte. “Ştiu că foarte multe familii de tineri din Târgu Jiu încearcă să înfieze această fetiţă, însă sunt mulţi paşi ce trebuie parcurşi pentru adopţie”, a mai precizat Florin Cârciumaru. În prezent, Ştefania se află în grija unui asistent maternal şi este sănătoasă. Pe lângă faptul că se află în centrul atenţiei, micuţa este aceea care îi va “înrudi” pe primarul municipiului Târgu Jiu cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Astfel, Cârciumaru este naşul, iar Ion Călinoiu va deveni moşul Ştefaniei.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: