Stadionul din Cruşeţ va fi gata până-n primăvară

Lucrările la stadionul din comuna Cruşeţ vor fi finalizate în primăvara anului 2010, când vor fi montate şi tribunele. Primarul Viorel Drăguşin a încheiat contractul de execuţie a lucrărilor în luna aprilie a acestui an, obţinând finanţare guvernamentală prin programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze sportive din mediul rural.

Scopul programului este creşterea participării locuitorilor din spaţiul rural, în mod special copii şi tineri, la competiţiile sportive. Beneficiarii direcţi ai programului sunt autorităţile locale din spaţiul rural, care utilizează bazele sportive. Viorel Drăguşin mai precizează că lucrările se află la jumătatea stadiului de execuţie, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 520.000 lei.

Parc în comună

Primarul mai are ceva planuri pentru modernizarea localităţii pe care o conduce şi vrea să-şi mai încerce norocul prin depunerea unui proiect în cadrul programului ,,Spaţii verzi 2009”. „Am dori să obţinem finanţare şi pentru crearea unui parc în localitate. Avem nevoie de 10 miliarde, sumă nerambursabilă acordată de stat, iar contribuţia de la bugetul local va fi de 10%. Noi am cumpărat deja de la un cetăţean terenul pe care vrem să amenajăm parcul şi urmează să-l trecem din proprietate privată în proprietate privată”. În imediata vecinătate a parcului, primăria din Cruşeţ ar mai vrea să înalţe şi un cămin cultural.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: