Stănculete îi obligă pe medici să stea la program

Un scandal e pe cale să înceapă între doi directori ai Spitalului Târgu Jiu. Medicul Florin Mergea şi actualul director Vasile Stănculete. Spitalul a luat decizia ca şefii de secţie să stea până la program pentru a primi urgenţele, iar ziua de gardă să înceapă la 15 şi nu la 13. Asta înseamnă ore tăiate de la salariu pentru cei care fac de gardă. Stănculete avertizează că înainte de le fi coleg, este manager. Mai mult, acesta le aminteşte că programul se termină la 15.00.

Gărzile medicilor încep la 13, dar conducerea spitalului a decis deja ca acestea să înceapă la 15. Cele două ore să fie asigurate de medicii de secţie. Deşi decizia a fost luată acum o lună nu a fost pusă în aplicare pentru că medicii „s-au inflamat“, după cum spune Stănculete. „Este hotărârea Comitetului Director, să fie plătite de la ora 15.00. Până la 15.00 să stea şeful de secţie care are programul până atunci. S-au inflamat şi încă nu am pus în practică. Nu am ce să fac, trebuie să iau de undeva dacă bugetul va fi mai mic cu 20 la sută. Eu sunt manager acum, ei le iau apărarea că fac parte dintre ei dar asta nu înseamnă că o ţin numai cu apărarea“, a spus Stănculete.

Fostul director Florin Mergea este cel care a declarat la Radio Târgu Jiu că gestul actualei conduceri nu este normal. „În secţiile de Chirurgie activitatea este foarte intensă. Banii sunt puţini, mai ales după ce ne-au luat 25 la sută. Acum se zvoneşte să nu se mai ia nici bonurile, nu văd cum să se mai reducă normele de gardă. Nu văd normalitatea gestului colegilor de la conducerea spitalului. Noi considerăm că nu este normal“, a spus Mergea, care este deranjat şi de ideea ca şefii de secţie să acopere orele de gardă.

Oricum, dacă această decizie va fi aplicată vor fi multe nemulţumiri printre medici, dar fiind cp mulţi dintre aceştia au propriul cabinet, unde le va fi din ce în ce mai greu să ajungă dacă vor acoperi şi ore de gardă.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: