Stângă e mulţumit de jucătorii pe care... nu-i are încă

Cu două transferuri perfectate şi alte două în curs de realizare, antrenorul Energiei Pandurii, Vasile Stângă, se declară din nou optimist, la fel ca şi atunci când a preluat echipa din Târgu Jiu. Stângă e convins că a realizat transferuri bune până acum şi mai aşteaptă încă trei jucători care să se alăturie lotului său după ce echipa va reveni în cursul zilei de marţi de la Rânca. Handbaliştii încheia astfel prima parte a pregătirii dar vor continua să se antreneze la Târgu Jiu în sală şi vor merge în această perioadă şi într-o serie de turnee de verificare.

Aflat încă la Rânca cu echipa în pregătire, şi fără a-i avea la dispoziţie pe toţi jucătorii transferaţi sau ale căror transferuri sunt în curs de perfectare, Vasile Stângă spune că achiziţiile făcute sunt de valoare. Actele s-au perfectat deja cu portarul muntenegrean Milano Kosanovic de 27 de ani de la Vardar Scopje şi discuţiile sunt avansate cu un conducator de joc şi inter polonez, de origine moldovean, Alexandru Piervanciuc, de 24 de ani. „Am făcut achiziţii destul de bune. Aşteptăm portarul muntenegrean, care va veni miercuri, şi tot atunci va veni şi un coordonator de joc polonezo-moldovean. L-am văzut pe când juca la campioana Moldovei, dar el a evoluat şi în Bundesliga şi în liga a doua germană. E un jucător care mie mi-a plăcut extraordinar de mult iar în meciul cu Constanţa a făcut un joc de excepţie. A vrut să-l ia şi Bacăul, dar nu s-au înţeles. Eu sper ca el să vină la noi. Eu am vorbit cu el, cu impresarul lui, ne-am înţeles la condiţiile financiare şi îl aşteptăm miercuri la Târgu Jiu” a povestit Vasile Stângă.

Pe  lângă cei doi jucători cu care discuţiile sunt avansate sau sunt perfectate deja înţelegeri, în vizorul celor de la Energia se mai află un pivot brazilian  de 23 ani, 2 metri şi100 kg, pe care Stângă aşteaptă să-l vadă şi la Campionatul Mondial: „Aşteptăm acum Campionatul Mondial de Handbal pentru că suntem cu ochii pe un pivot brazilian de peste doi metri care este liber de contract. Vreau să-l văd cu ochii mei ce poate.” Singurul post pe care Stângă se consideră descoperit acum este cel de pivot iar tehnicianul speră ca după campionatul Mondial să se ajungă la o înţelegere şi cu brazilianul Ales Abrao Silva cu care s-au demarat discuţii prin impresarul spaniol al acestuia. Chiar dacă nu este neapărat nevoie, Stângă a mai precizat că, în cazul în care există posibilităţi financiare la club, şi-ar mai dori transferul unei extreme dreapta, acolo unde l-a păstrat totuşi pe tânărul Vasiloiu adus de la Centrul de excelenţă din Sighişoara: „Nu se ştie încă statutul lui Vasiloiu. El este un jucător împrumutat de Federaţie Energiei şi federaţia ne-a cerut punctul vedere, dacă îl ţinem sau nu-l ţinem. Trebuie să dăm o sumă enormă federaţiei şi trebuie să vedem dacă ne permitem. Dacă el nu va fi păstrat, atunci vom fi descoperiţi şi pe partea dreaptă.” De miercuri echipa va intra într-un program normal de pregătire specifică în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, după care vor fi programate mai multe meciuri de verificare şi turnee. „Avem programat un turneu la Cluj, unul la Târgu Jiu şi două meciuri cu Steaua, ambele la Târgu Jiu. La Cluj s-ar putea să vină Minaur şi Timişoara, iar la Târgu Jiu vor veni Steaua sau Dinamo, încă n-au luat o decizie, Clujul, cărora le vom întoarce invitaţia, şi Minaur Baia Mare. Nu este încă bătut în cuie acest turneu, preşedintele va vedea cine va fi invitat să participe, dar nu vor fi invitate mai mult de trei echipe, adică un turneu de două zile, nu mai mult”, a preconizat Stângă referitor la programul acestor turnee de sală.

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: