Stângă e optimist: „Batem la cinci goluri diferenţă!”

Echipa de handbal din Târgu Jiu începe sâmbătă aventura europeană în Cupa EHF. FC Porto este o forţă având în vedere numai palmaresul naţional de trofee dar şi participările internaţionale în diverse competiţii, Energia fiind abia la a doua participare europeană.

Cu toate că e conştient că echipa sa nu prea are acum faţă de cupe europene  Vasile Stângă e totuşi optimist. Chiar şi după ce echipa sa a clacat lamentabil la Cluj în ultima etapă, luând ieri asupra sa vina scorului la peste zece goluri şi explicând că a dorit să forţeze tinerii să joace când a văzut că nu mai are ce face. Adversarii din Cupa EHF sunt consideraţi de tehnicianul gorjenilor ca fiind o nucă tare, dar nu imposibil de spart. „Porto este o echipă tare. Am văzut-o de zece ori, ştim tot ce fac şi care sunt jucătorii lor periculoşi, au apărare masivă şi puternică, dar toate echipele din EHF sunt foarte puternice nu puternice”, a spus Stângă ieri temându-se însă mai mult de pasa mai proastă prin care trece echipa sa decât de adversar: „Partea rea e că noi suntem într-o pasă mai puţin bună, că nu ne simţim între noi şi nu ne găsim iar asta înseamnă că nu suntem omogeni. Să vedem dacă şi acest duş rece poate duce la o trezire a echipei că nu e aia faţa Energiei care am arătat-o la Cluj”. Stângă a pregătit bine primul meci din EHF şi le-a făcut DVD.uri cu meciuri ale adversarilor portughezi tuturor jucătorilor: „Le-am dat jucătorilor dvd-uri să le vizioneze, acum ştiu şi ei despre ce este vorba, ştiu ce acţiuni tactice fac şi care sunt principalii lor trăgători. Au o linie de 9 metri periculoasă, trag din orice poziţie. I-am analizat bine şi cred că o să avem de lucru cu ei”.

Energia nu are indisponibili pentru acest meci şi acasă are sprijinul publicului care până acum s-a dovedit a fi un ajutor bun la jocurile mai slabe făcute de handbaliştii lui Stângă la Târgu Jiu. „Eu zic că batem la peste cinci goluri diferenţă, dar nu pot să ştiu dacă este suficient pentru calificare”, a încheiat Stângă care se teme de meciul din retur şi de publicul de la Porto.

O sală în roşu şi albastru

Până ieri se distribuiseră 500 de bilete din cele 700 scoase la vânzare dar conducerea se aşteaptă la epuizarea acestora astăzi. Oficialii clubului au invitat suporterii Energiei să vină îmbrăcaţi în roşu şi albastru, culorile echipei, pentru a crea o atmosferă plăcută în sală.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: