Stângă îşi stoarce elevii de „energie” în pregătiri

Handbaliştii Energiei trag tare la antrenamente cu gândul la cel mai dur sezon din istoria clubului. Campionat, Cupă şi Cupa EHF sunt cele 3 fronturi pe care se vor bate Florea şi colegii săi începând din septembrie. Până atunci însă sunt chinuiţi de Vasile Stângă cu două antrenamente pe zi şi vor pleca pe 14 august la un turneu puternic în Serbia.

După cantonamentele de la Eforie Nord şi Sinaia, handbaliştii de bronz din sezonul trecut au revenit la Târgu Jiu şi se pregătesc sub stricta supraveghere a lui Vasile Stângă. Tehnicianul n-are milă de elevii săi pe care îi pune să alerge kilometri întregi în fiecare zi. Campion la acest capitol este noua achiziţie Sandu Iacob, venit de la Ştiinţa Bacău, care în ciuda celor 33 de ani ai săi le dă clasă colegilor mai tineri. Singurul care ţine pasul la alergări cu Iacob este interul Păiuş, cunoscut printre colegi ca un veritabil Forrest Gump. Alergările de pe terenul sintetic sunt completate zilnic cu o porţie de pregătire cu mingea în sală. Totul în ideea ca handbaliştii să fie pregătiţi la startul noului sezon programat pe 4 septembrie.

Pleacă în Serbia

Gorjenii vor continua antrenamentele la Târgu Jiu până săptămâna viitoare atunci când vor pleca spre primul turneu din această vară, în Serbia. „Am fost invitaţi să luăm parte la inaugurarea sălii celor de la Metaloplastica Sabac şi am acceptat. Turneul va fi unul destul de puternic, celelalte echipe participante fiind Novi Sad şi Partizan Belgrad, toate trei fiind din prima ligă din Serbia. Sperăm să perfectăm şi un joc amical cu vicecampioana Croaţiei” a declarat Stângă care va continua să pregătească şi naţionala României în paralel în viitorul sezon.

Modificare în turneul verii

După întoarcerea din ţara vecină programată pe 17 august, elevii lui Stângă vor lua parte la un turneu puternic la Târgu Jiu ce va debuta pe 20 august. O modificare de ultim moment ar fi faptul că Dinamo şi-a anunţat retragerea de  la turneu, în locul lor fiind invitată Steaua. Stângă va putea astfel să-şi studieze de aproape adversarul din prima etapă, Energia urmând să primească vizita Stelei chiar în debutul sezonului. Celelalte echipe care au confirmat prezenţa la turneu sunt U Cluj, CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare şi vicecampioana UCM Reşiţa.  Turneul „Cupa Energia” va fi transmis de altfel în direct de un post de televiziune naţional.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: