Stângă, premiat cu titlul de golgheter all-time

În afara meciurilor programate la Trofeul Carpaţi, s-au desfăşurat şi ceremonii organizate de FR Handbal, pentru foştii jucători ai reprezentativei, care au adunat minimum 100 de selecţii. Un premiu special i-a fost rezervat antrenorului naţionalei, Vasile Stângă, golgeterul all-time al reprezentativei, cu 1414 goluri.

"E un lucru bun că federaţia s-a gândit la această ceremonie, ne-am revăzut generaţia anilor 1980, o generaţie care din păcate, deşi a avut valoare, a avut şi ghinionul să nu câştige un Campionat Mondial sau Jocurile Olimpice. Pentru mine, acel titlu de golgheter nu este o mare surpriză, l-am mai câştigat la Campionate Mondiale, la Trofee Carpaţi şi la altele, dar este onorantă ceremonia pentru toţi ceilalţi foşti jucători. Generaţiei tinere trebuie să i se reamintească faptul că au fost şi alţi mari handbalişti înaintea ei", a spus antrenorul Energiei, Vasile Stângă.

Actualul tehnician al naţionalei este convins că cele 1.414 goluri, cu care deţine recordul de reuşite ar fi putut fi depăşit uşor, dacă echipa României nu ar fi absentat 14-15 ani din competiţiile internaţionale:  "Se putea depăşi uşor această cifră, dacă România rămânea în top. La cum se joacă acum, anual, Europene sau Mondiale, plus Jocuri Olimpice, cifra ar fi fost de peste 4.000 de goluri. Eu am adunat 1.414 în 12 ani, între 1977 şi 1989".

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: