Stângă: „Suntem favoriţi cu HC Odorhei !”

Handbaliştii de la Energia au revenit ieri de la Bucureşti şi au intrat direct în sală pentru a pregăti meciul următor. Sâmbătă seara, de la ora 18:00, gorjenii primesc vizita uneia dintre echipele aflate în creştere de formă, HC Odorhei. Pentru a spera la locul trei care i-ar duce în cupa EHF, gorjenii au nevoie neapărat de o victorie la acest meci dar şi în toate cele care vor urma. Stângă este optimist şi în privinţa acestui joc, considerând Energia favorită.

Vorbind despre meciul cu Dinamo disputat cu o zi înainte, Vasile Stângă a apreciat că echipa sa a început mai relaxat partida, iar Dinamo cu curaj, neavând nimic de pierdut: „A fost greu pentru noi, mai ales prima repriză dar după aceea ne-am revenit. Ne aşteptam la un meci greu pentru că Dinamo a făcut un meci foarte bun în tur la noi. Ei nu au avut nimic de pierdut, au jucat relaxaţi, fără presiune şi stres  pentru sunt salvaţi de la retrogradare deci presiunea mai mare a fost pe noi”.

Greşelile făcute în apărare au dus la diferenţa care era pe tabelă la pauză, 15-13, echipa din Târgu Jiu revenind în partea a doua a meciului când a luat un avans substanţial de opt goluri „În prima repriză am făcut multe greşeli în apărare şi dinamoviştii au şutat prea uşor printre noi şi nu am reuşit să blocăm nici o minge. Am luat prea uşor multe goluri iar prima repriză a fost foarte slabă de aceea a fost şi acel scor pe tabela de marcaj la pauză. În repriza a doua ne-am revenit şi am reuşit să-i batem fără probleme. Ne-am mişcat ceva mai bine, am arătat o altă faţă a echipei, ne-am mobilizat mai mult în apărare şi am schimbat soarta jocului”.

Diferenţa a fost făcută de pregătirea fizică a celor de la Energia care au demonstrat că sunt mult mai bine pregătiţi fizic decât cei de la Dinamo. Şi lotul celor de la Energia a oferit mai multe variante de schimbare în timp de Dinamo a jucat tot meciul cu aceiaşi oameni, şi n-au mai rezistat presiunii la care i-au supus gorjenii.

Pentru echipa din Târgu Jiu urmează sâmbătă un joc greu dar nu imposibil de câştigat, Stângă apreciind revenirea celor de la Odorhei dar fiind de părere că Energia e favorită şi trebuie să obţină victoria: „Odorheiul este pe val, a bătut Reşiţa acasă şi va fi un meci greu şi cu ei. Cei de la Odorhei trag acum să prindă un loc în primele opt ca să poată juca în Cupa României. Dar acasă noi suntem favoriţi. Plus că în tur i-am bătut şi acasă la ei la Odorhei deci nu ar trebui să avem probleme. Va fi un meci greu dar îl vom trata că să câştigăm”.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: