Stângă vrea să aducă primul trofeu la Târgu Jiu

Handbaliştii de la Energia Pandurii continuă pregătirea la Târgu Jiu pentru Cupa României, competiţie care va debuta mâine la Braşov. Clasată pe locul trei în Liga Naţională, Energia are ambiţii mari şi în cupă, obiectivul fiind chiar finala şi eventual câştigarea trofeului. Turneul celor opt echipe calificate în Cupa României va debuta miercuri la Sala Sporturilor din Braşov, acolo unde se vor disputa toate meciurile din cupă.

 „Cupa României este un obiectiv pentru noi. Vrem să ajungem cel puţin în finală”, spunea la finalul sezonului preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Evoluţia bună din campionat le dă gorjenilor lui Vasile Stângă speranţa că vor putea merge destul de sus şi în cupă.

Vor  juca în sferturi cu Bucovina Suceava

Turneul dotat cu trofeul „Cupa României” la handbal masculin este găzduit pe parcursul acestei săptămâni de Sala Sporturilor din Braşov. Amânat cu o săptămână faţă de perioada stabilită, din cauza decesului antrenorului celor de la HCM Constanţa, turneul se va încheia pe data de 22 mai când este programată finala cupei. Primul meci al Energiei este programat pe data de 19 mai cu Universitatea Bucovina Suceava, de la ora 13:40. dacă va trece de formaţia suceveană, echipa din Târgu Jiu va urma să joace în semifinale cu învingătoarea dintre UCM Reşiţa şi HC Odorhei pe data de 20 mai de la ora 20:00. O victorie în acest meci ar duce apoi Energia în finala Cupei României care se va disputa după o zi de pauză, pa data de 22 mai de la ora 13:00.

Trei meciuri care pot aduce primul trofeu Energiei

Vasile Stângă consideră că va fi destul de uşor pentru echipa sa să ajungă în finală, fiindu-i teamă mai mult de adversarul din prima fază a competiţiei. „Primul meci va fi cel mai greu, după părerea mea, Bucovina Suceava jucându-şi la acest turneu şi ultima carte pentru o cupă europeană în acest sezon. Ar urma, foarte probabil, un meci cu cei de la Reşiţa, o echipă care nu mai este de speriat în acest moment, iar după aceea, finala, un joc în care este posibil orice”, consideră Vasile Stângă care le cere handbaliştilor mobilizare maximă pentru aceste trei partide: „Băieţii trebuie să tragă de ei. Mai sunt doar trei meciuri, dar ce meciuri! Meciuri care-ţi pot aduce în palmares un trofeu!” Pentru Energia Pandurii Cupa României ar fi primul trofeu câştigat de formaţia gorjeană care are în vitrină doar trofee câştigate în turnee amicale.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: