Stăpânii și slugile hoațe

Faptul că au deja cea mai proastă imagine dintre toate instituțiile publice din țară nu pare să-i afecteze deloc pe parlamentari. Desigur, scopul lor nu e nicidecum simpatia publicului. Cu prezența la vot opțională și cu PSD + PNL aceiași coloși ai hoţiei şi tupeului, părerea votanților chiar nu contează. Pentru că oricum tot ei vor fi aleşi.
Ce contează mult mai mult este bunăstarea personală, pe de o parte, dar și asigurarea unei oarecare imunităţi de grup. Astfel, imediat după Rusalii, când românii încă se plângeau de căldurile alea mari ori unii nici măcar nu veniseră din concediul prelungit, parlamentarii s-au adunat întocmai ca o adunătură de hoţi care profită de întuneric pentru a da o spargere. Și au dat nu una, ci cel puţin patru. După cum urmează:
1.Zbang, proiect de lege care dezincriminează angajarea rudelor la cabinete parlamentare.
2.Buf, vot în plen care împiedică urmărirea penală a fostului ministru de externe, Titus Corlățean, în dosarul ”Diaspora”.
3.Trosc, proiect de lege prin care primarii, viceprimarii, președintiții de consilii județene și vicepreședinții vor primi pensii speciale.
4.Jap, o palmă Guvernului, care n-are voie să dea ordonanțe de urgență cât timp ei (parlamentarii) sunt plecați, luni de zile, în concedii.
5.Și decisiva, poc: proiect de lege care prevede că primarii pot rămâne în funcție chiar dacă au fost CONDAMNAȚI pentru fapte de corupție.
Cu o majoritate mârșavă consolidată de paraziți ca ALDE, UNPR sau UDMR, dar chiar și cu sprijinul PNL, PSD-ul și Parlamentul au o singură direcție: distrugerea DNA și a luptei împotriva corupției.
Dacă nu v-a convins comentariul meu, poate vă convinge CTP: ”Dorința clasei noastre politice este cât se poate de clară: năzuiesc cu toată ființa spre statutul nomenclaturii de partid comunist din epoca de aur. Nu au reușit încă să refacă acest illo tempore, acest ideal în care ei sunt de o parte, iar de cealaltă sunt suboamenii, adică simplii cetățeni. Este un ideal de tip nazist, dânșii vor să fie un herrenvolk, un popor de stăpâni, de arieni. Cum răspunde noi, simplii cetățeni? Ca un popor de slugi hoațe. Ăsta e poporul român, după cum arată rezultatele alegerilor. Un popor care își caută Kim Ir-sen-ul, Kim Jong-un-ul, Ceaușescul, pentru că avem vocație de nord-coreeni. Ni s-a dat libertatea și nu știm ce să facem cu ea. E o povară pentru noi, iar democrația o problemă prea greu de rezolvat.”
O fi adevărat? Chiar suntem un popor de slugi hoațe?

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: