Start amânat la judeţ

La fel ca la Liga întâi, fotbalul mic de la judeţ va începe cu o săptămână întarziere. Decizia a fost luată ieri in şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj. Returul va debuta astfel pe 11 martie. Două echipe au plecat fericite de la şedinţă. Au câştigat câte un echipament nou nouţ de la sponsorul principal al acestei ediţii a Cupei.

Şedinţa Adunării Generale a AJF Gorj a fost una liniştită. S-au tras la sorţi cele două echipe câştigătoare a câte un rând de echipament, s-au stabilit şaisprezecimile Cupei şi s-a amânat startul returului.

Un echipament pentru liga a IV-a, unu şi pentru Onoare

Sponsorul de echipament care dă premiile şi la Cupa României la judeţ, a pus ieri la bătaie şi două seturi complete, tricou, şort şi jambiere. Câştigătorii au fost desemnaţi prin tragere la sorţi. Dintre echipele de liga a V-a, cei de la Aninoasa au avut norocul să pună mâna pe un echipament. De la liga a IV-a, echipa secundă a celor de la Minerul Mătăsari a avut acelaşi noroc la tragere.S-a trecut apoi la tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei care vor avea loc pe 28 martie. Cel mai interesant duel e cel dintre liderul din Onoare, Gilortul Cărbuneşti şi una din echipele care trag la promovare din Liga a IV-a, Petrofac Ţicleni. Într-o şedinţă liniştită şi lipsită de certuri, conducerea AJF Gorj a anunţat retragerea din campionat a celor de la Ştiinţa Ceplea. Motivul invocat de această echipă a fost acela al problemelor organizatorice. Echipa din Ceplea îşi disputase meciurile de pe teren propriu în tur pe terenul de la Izvoare.

5 etape intermediare în retur

Ultima decizie a fost şi cea mai uşor de anticipat. Din cauza zăpezii care încă acoperă în mare parte terenurile din judeţ, startul returului a fost amânat. Iniţial campionatul trebuia să înceapă duminică 4 martie dar acum va demara pe 11 martie. Trei zile mai târziu va avea loc şi prima etapă intermediară dintr-un retur destul de aglomerat. În total vor fi cinci etape intermediare în retur, două în martie, una în aprilie, una în mai şi tot una şi în iunie. La liga a IV-a sezonul se va încheia pe 3 iunie iar finala Cupei e programată pentru 17 iunie la Mătăsari. Lupta pentru supremaţie se dă în acest sezon între Ştiinţa Turceni şi Petrofac Ţicleni. Lupta se anunţă una extrem de dură, numai una din echipe ajungând la barajul pentru promovarea în liga a III-a.

Etape intermediare Liga a IV-a: 14 şi 21 martie, 18 aprilie, 23 mai, 3 iunie.

Program 16-imi Cupă: Gilortul Tg Cărbuneşti – Petrofac Ţicleni, Ştiinţa Turceni – Pandurii Padeş, Energetica Tismana – Viitorul Plopşoru, Dinamo Stăneşti – Jiul II Rovinari, Petrolul Bustuchin – Unirea Cruşeţ, Bradul Polovragi – Ştiinţa Peştişani, Ştiinţa Drăguţeşti – Victoria Bolboşi, Petrolul Stoina – Ştiinţa 2 Turceni, Viitorul Brăneşti – Ştiinţa Ceplea (Brăneşti calificată deja în optimi din cauza retragerii celor de la Ceplea), Viitorul Negomir – Bistriţa Teleşti, Viitorul Dumbrava Câlnic – Ralbex Turcineşti, Maxima Pocruia – Parângul Sadu, Roşia de Amaradia – Avântul Bărbăteşti, AS Aninoasa – Internaţional Băleşti, Ştiinţa Hurezani – Unirea Ţânţăreni, Inter Bîlteni – Minerul II Mătăsari. (meciurile vor avea loc într-o singură manşă pe terenul echipelor trecute primele pe data de 28 martie).

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: