Start la licitaţia pentru firma care va selecta managerii privaţi

Ministerul Economiei a dat ieri startul uneia dintre cele mai importante licitaţii, cea a desemnării firmei care va selecta managerii privaţi la companiile de stat. Aşadar, până la sfârşitul săptămânii se va alege firma care se ocupă de managementul proiectului urmând ca până la 1 octombrie să se ştie numele celorlalte companii de head-hunting care vor recruta manageri pentru companiile care au afaceri de peste 10 miliarde de euro. Toţi directorii companiilor din Gorj, subordonate Ministerului Economiei, au anunţat că îşi vor depune candidaturile. 

Aceste licitaţii se vor face prin proceduri speciale şi procesul va fi mult mai scurt decât în cazul unei licitaţii obişnuite. “Am vrut să testăm întâi piaţa, pentru a nu porni cu stângul şi de aceea am avut discuţii informale cu toţi reprezentanţii firmelor de executive search locale, dar şi cu cei ai AESC. Probabil că jucătorii din top 10 la nivel mondial prezenţi pe piaţa locală nu vor participa la licitaţia pentru managementul de proiect, pentru că nu vor putea participa apoi la licitaţia prin care se vor alege firmele de executive search care vor recruta managerii. Până la sfârşitul acestei săptămâni se va alege firma care se va ocupa de managementul de proiect, iar până la 1 octombrie se vor alege şi celelalte firme de executive search care vor realiza proiectul", a spus Andrei Todea, directorul de cabinet al ministrului economiei Ion Ariton.

MANAGERI

Într-o primă etapă, numai primele 7-10 companii vor avea management privat şi noi membrii în Consiliile de Administraţie până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor, spun reprezentanţii Guvernului. Printre companiile care ar putea avea manageri privaţi se numără Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfă, CFR Călători, CFR Infrastructură, SNLO, CNH şi Oltchim.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: