Start la „Star Camp” !

Baschetul e la putere în această săptămână la Târgu Jiu. „Star Camp” 2011 a debutat ieri dimineaţă pe terenurile de la Stadionul Municipal şi se va încheia tocmai duminică. Copiii s-au bucurat din plin de antrenamentul sub comanda tehnicienilor din Serbia. Cu toţii îl aşteaptă joi pe vedeta Vlade Divac.

Aproximativ 50 de copii s-au trezit dis de dimineaţă şi au venit plini de energie la debutul celui mai tare camp de baschet organizat vreodată la Târgu Jiu. Şi-au exersat din plin talentul în mânuirea mingii şi au încercat să-i impresioneze pe antrenori.

2 în 1, distracţie dar şi muncă

Şase tehnicieni au sosit din Serbia special pentru acest camp, conduşi de coordonatorul Branislav Djordjevic. Acesta a dat toate indicaţiile care mai apoi erau transmise către copii de Laurenţiu Răuţ. „Campul e în totalitate pentru copii, de iniţiere sau chiar perfecţionare. Noi încercăm să atragem cât mai mulţi copii să vină către baschet şi de ce nu în viitor să aducem unu, doi sau trei dintre ei să joace la Energia Rovinari” spune Răuţ, un specialist al sectorului juvenil. „Suntem foarte mulţumiţi, copiii s-au mişcat foarte bine, sunt încântaţi de ceea ce li se explică, antrenorii pe măsură. Sperăm ca în continuare totul să decurgă bine până la sfârşit” spune şi Robert Doicaru, unul din şefii Direcţiei de Sport şi Tineret Gorj, organizatorii campului.

50 de euro, bani cheltuiţi cu folos

7 zile de Star Camp îi costă pe părinţi 50 de euro, taxa de înscriere pentru fiecare copil. Unii şi-au înscris chiar doi. Cine ştie când se mai întâlnesc cu o astfel de ocazie? „E un eveniment interesant, o experienţă plăcută pentru copii. Am adus doi copii, ei joacă tenis dar i-am adus pentru delectare, baschetul e un sport complementar, e bun pentru coordonare, mişcare, dezvoltare. Cred că taxa e simbolică, primesc şi echipament pentru banii ăştia, nu cred că e o problemă taxa” spune un părinte care a venit de mână cu un băieţel şi o fetiţă, de altfel singura printre atâţia băieţi prezenţi. „E un număr mare de participanţi şi asta arată că interesul pentru baschet aici e sporit. Copiii noştri beneficiază de experienţa unor antrenori şi foşti jucători de renume ai baschetbalului sârbesc. Chiar dacă unii sunt începători, pe viitor o să conteze aceste mici amănunte, mici trucuri pe care o să le înveţe de la dumnealor. A meritat taxa plătită, cum să nu? E o relaxare de vacanţă atât pentru el cât şi pentru mine” spune un alt părinte care a urmărit atent de pe margine antrenamentul.

PARTICIPARE

Joi, 4 august, e aşteptat la antrenament şi fostul mare jucător sârb, actualmente preşedinte al Comitetului Olimpic din Serbia, Vlade Divac. Acesta va ajunge miercuri în România şi seara va organiza o licitaţie de caritate. „Toată lumea îl aşteaptă pe Vlade Divac, cred că este ceva istoric pentru România şi mă bucur că l-am putut aduce chiar la Târgu Jiu”, a spus Laurenţiu Răuţ, antrenor

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: