Staţiune cu nămol şi ape termale la Glogova

Comuna Glogova ar putea fi transformată în curând într-o micro-staţiune termală. Un teren de zece hectare ce aparţine primăriei va fi supus unor măsurători geologice pentru a se stabili dacă zona are sau nu potenţial. Primarul Ion Şalapa spune că o firmă din Motru este interesată să facă un foraj hidrogeologic care va scoate la suprafaţă ape termale şi nămol benefic pentru sănătate.

Comuna Glogova ar putea fi aşezată pe o adevărată mină de aur pentru localnici. Aici ar putea fi amenajată o staţiune cu acte în regulă dacă studiul geologic care se pregăteşte va scoate la iveală ape termale benefice pentru sănătatea omului. O firmă din Motru, D&C Aqua Center SRL, s-a arătat deja interesată să facă un foraj hidrogeologic în satul Glogova. ”Firma respectivă are aviz de la Agenţia de Dezvoltare a Resurselor Minerale ca să efectueze un foraj hidrogeologic să vadă dacă zona este favorabilă, dacă are în subsol nămol şi ape termale”, a spus primarul din Glogova, Ion Şalapa.

Certificat de urbanism

Zona unde se va face forajul nu a fost aleasă întâmplător. În urmă cu mai mulţi ani aici s-au mai forat două puţuri care scot la suprafaţă apă sulfuroasă dar care nu mai are un debit atât de puternic. De aceea se impune un alt foraj. ”Trebuie să se constate dacă este vorba de apă caldă sau rece. Noi i-am eliberat certificat de urbanism şi acum aşteptăm să obţină toate aprobările necesare. Nu ne dorim decât să fie apă caldă şi nămol benefic pentru sănătate. Nu ar fi rău să dezvoltăm o staţiune termală la mai puţin de 15 kilometri de Motru, într-o zonă unde mineritul e la el acasă”, a adăugat primarul Şalapa.

AVIZ

Firma D&C Aqua Center SRL este înființată anul trecut și are sediul în satul Lupoaia, comuna Cătunele. Dacă se dovedește că Glogova este așezată pe resurse de acest gen atunci firma respectivă va trebui să concesioneze terenul respectiv și să se apuce de treabă. Până acum primăria nu a perceput nicio taxă pentru efectuarea forajului. În prezent, firma așteaptă avizul din partea Agenției pentru Protecția Mediului Gorj.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: