„Staţiunea montană“ Rânca, fără apă de două săptămâni

Proprietarii de hoteluri și pensiuni din Rânca nu au apă la robinete de aproape două săptămâni. Situația a fost confirmată de primarul orașului Novaci, Pantelimon Todea care spune că s-a ajuns aici din cauza secetei din ultima vreme. Todea spune că cei mai mulți dintre proprietari își fac rezerve de apă în timpul săptămânii când nu prea sunt turiști la Rânca și că de aceea unii au apă în weekend.

Turiștii care merg în această perioadă la Rânca ar putea avea parte de o surpriză neplăcută, respectiv lipsa apei la robinete. Primarul din Novaci, Pantelimon Todea spune că bazinul de alimentare de la Rânca a secat extrem de mult pentru că nu a mai plouat de patru luni. ”La robinete abia mai curge, adică picură foarte puţin. Vineri ne-am deplasat să vedem cum am putea remedia problema însă bazinul e secat. Astăzi urmează să mai verificăm o dată să vedem dacă am putea slava cumva situația. E rău pentru că nici la munte nu a mai plouat de patru luni”, a declarat Pantelimon Todea, primarul din Novaci.

Apa, mărul discordiei între proprietarii de pensiuni

Zvonul potrivit căruia s-au iscat mai multe scandaluri între proprietarii de pensiuni și hoteluri din Rânca a fost confirmat oarecum de primarul Todea. Acesta spune că unii din proprietari au anticipat cumva problema și și-au construit rezerve de apă pe care le folosesc mai ales în week-end. ”Sunt câțiva proprietari care au o sursă de rezervă și de asta au mai multă apă pe care o folosesc mai ales de vineri până duminică când sunt mai mulți turiști. Nu au de ce să se certe pentru că la toți li s-a dat voie să-și construiască rezerve dar mulți nu și-au făcut”, a adăugat Todea.

DEZBATERE

Prefectul Liviu Andrei a avut mai multe declaraţii care vizau intenţiile autorităţilor de a face Rânca staţiune. Andrei a certu mai multe controale, pentru a depista cabanierii care cazează la negru. Problema apei din Rânca va fi printre cele mai importante subiecte de discuție din cadrul Comandamentului de Iarnă de joi

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: