Staţiunea Săcelu, inclusă pe site-ul staţiunilor balneo-climaterice din România

Plaja de la Săcelu a devenit neîncăpătoare pentru turiştii veniţi din diferite colţuri ale ţării. De două zile, staţiunea Săcelu a fost inclusă pe site-ul staţiunilor balneo-climaterice din România, alături de locaţii renumite precum: Felix, Govora, Herculane, Vatra Dornei, Voineasa, Sovata şi staţiuni de pe litoral. Pe site-ul www.tratamentbalnear.ro se pot obţine informaţii despre staţiunea gorjeană şi despre efectele terapeutice ale apelor. Administratorii Bazei de Tratament promit că vor continua lucrările de modernizare, iar începând de anul viitor turiştii vor avea posibilitatea de cazare în hotel de două-trei stele.

Staţiunea Săcelu a intrat în topul staţiunilor de renume ale ţării. Modernizarea  plajei a atras foarte mulţi turişti din zona Olteniei, care până acum preferau staţiunea Felix. În timp ce oamenii se declară a fi mulţumiţi de aspectul plajei,   administratorii staţiunii promit că începând cu anul viitor turiştii vor putea opta pentru cazare la două-trei stele. „Începând din toamnă vom demara lucrări de modernizare a bazei de tratament, vom utila cantina şi vom reabilita cel puţin o scară de hotel, pentru ca oamenii să poată opta pentru cazare de două-trei stele. Vom îmbunătăţi aspectul camerelor, înlocuind mobilierul în totalitate”, a declarat Valentin Mogoe, directorul Medserv Min.

În momentul de faţă, Baza de Tratament funcţionează la capacitate maximă, locurile de cazare fiind ocupate în totalitate până spre sfârşitul lunii septembrie. De asemenea, cele 100 de şezlonguri amplasate pe plajă se ocupă încă de la primele ore ale dimineţii, numărul lor urmând să fie suplimentat. „Din cauza numărului mare de solicitări am decis să suplimentăm numărul de şezlonguri. Cele 100 de şezlonguri amplasate pe plajă se ocupă, zilnic, până la ora 8.30-9.00. Ca atare, am decis să mai comandăm încă 100 de şezlonguri”, a mai precizat Mogoe.

Începând din toamnă, administratorii Bazei de Tratament vor efectua demersuri în vederea compensării preţului la proceduri de către Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj. Totodată, se are în vedere şi o colaborare cu Casa de Pensii pentru a se putea repartiza bilete la Săcelu şi pensionarilor.      

Încasări record

În aproximativ o lună, Staţiunea Săcelu a avut încasări care echivalează cu profitul pe întreg sezonul trecut. Numai duminică din taxa de intrare s-au încasat circa 200 de milioane de lei vechi. „În perioada 1 iulie-5 august am realizat încasări de 1,75 miliarde de lei vechi. Numai duminică am încasat 203 milioane de lei. Pe plajă au fost cam 3000 de persoane, însă printre aceştia s-au aflat şi localnici şi persoane care au venit bilete de odihnă, categorii de la care nu percepem taxa de intrare”, a declarat Valentin Mogoe. Taxa de intrare la plajă este de 7 lei/adult şi de 3 lei/copil. Un şezlong poate fi închiriat cu 5 lei/zi.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: