Stingeţi astrele lui Şumudică !

Pandurii sunt în faţa celui mai dificil test din acest sezon. Trebuie să dovedească faptul că nu întâmplător au ajuns pe podiumul ligii întâi şi să-şi continue seria excelentă de rezultate. Adversarul e unul extrem de incomod. Astra lui Şumudică e în formă de zile mari, n-a pierdut de 5 etape şi vine la Tg Jiu cu gânduri războinice.

La fel ca în returul sezonului trecut, Pandurii li Astra se întâlnesc într-un moment în care ambele echipe sunt în mare formă. Pandurii au 3 victorii la rând, incluzând aici li Cupa, în timp ce ploieştenii nu cunosc eșecul de la venirea lui Şumudică. În primavară la Severin, s-au impus greu gorjenii cu 1 la 0 dar ce va fi acum-

Pandurii – Astra Ploiești, astăzi ora 19, Stadion Municipal Târgu Jiu, în direct pe DolceSport și TVR 1

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Chiricheș, Cardoso – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Stromajer.                 Antrenor Petre Grigoraș.

Astra: Silviu Lung Jr. -  Măţel, Goian, Găman, Morais Junior – Strătilă, Seto, N’Doye, Băjenaru -  Fatai, Miranda.      Antrenor: Marius Șumudică.

Arbitrii: Istrate Dragoş - Oniţă Aurel, Gheorghe Sebastian. R: Ghimbăşan Florin.

Cine rămâne echipa momentului -

Pandurii, locul 3 înaintea acestei etape, o singură înfrângere în 7 meciuri în acest sezon și Astra Ploiești, fără eșec de 5 etape, neînvinsă sub comanda lui Șumudică. Ambele echipe calificate în optimile Cupei, Astra chiar în dauna specialiștilor din Cupă, CFR Cluj. Avem așadar toate premisele pentru un meci extrem de interesant. Cu o victorie, Pandurii își mențin locul pe podium și  ajung chiar pe primul loc dacă Dinamo s-a încurcat aseară la Ploiești cu Petrolul. ”Va fi foarte greu, Astra n-a mai pierdut demult. Își propun lucruri mărețe în acest sezon, au investit mult iar anul trecut i-am bătut greu de tot. Au scos CFR-ul din Cupă chiar dacă n-au folosit primul 11 nici unii, nici alții. N-a fost o surpriză mare pentru că nici Astra nu e o vreo echipă de duzină dar a fost o mini surpriză. Așa că vin cu moral foarte bun dar nu sunt invincibili. Nu mă mulțumesc cu un egal. Filosofia mea e să joc la victorie orice meci”, a spus Grigoraș înaintea partidei din această seară.

I-a găsit înlocuitor lui Băcilă

Pierderea lui Băcilă pentru cel puțin 6 luni e o lovitură grea pentru Pandurii. Mijlocașul de bandă dreaptă se integra perfect în sistemul lui Grigoraș, un 4-4-3 flexibil. ”Am început să ne acomodăm cu situația, că nu-l mai avem momentan pe Cosmin lângă noi, dar toți vorbim cu el și ne bucurăm că e mai bine acum” , spune antrenorul despre jucătorul operat de fractură de tibie și peroneu și care a fost externat recent din spital. Deși are o variantă de înlocuire a lui Băcilă chiar în familie, Grigoraș nu se grăbește să pună presiune pe fiul său Alexandru care a marcat primul său gol pentru Pandurii în meciul câștigat în Cupă cu Vișina Nouă. ”Alex nu e o soluție pe moment, e prea devreme pentru el să intre titular. E posibil să intre la un moment dat dar acum nu e primul pe listă”, spune Grigoraș care l-a ales pe bosniacul problemă Vranjes ca înlocuitor pentru Băcilă. Vranjes a jucat acolo în meciul de Cupă și va intra și diseară contra Astrei.

SCHIMBARE

Scandalul monstru în care e implicat șeful arbitrilor, Vasile Avram, afectează un pic și Pandurii. Fiul președintelui CCA, președinte arestat pentru 29 de zile pentru luare de mită, Marius Avram, trebuia să arbiteze meciul dintre Pandurii și Astra dar a fost înlocuit imediat după izbucnirea scandalului. Avram junior a fost schimbat pentru partida de la Tg Jiu cu bucureșteanul Dragoș Istrate.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: