Străinii oferă gorjenilor salarii de 100.000 de euro

Dacă în Gorj sunt șomeri sau muncesc pe salarii de mizerie, în străinătate ar putea câștiga mai mult decât și-au imaginat vreodată. O firmă din Norvegia caută arhitect naval sau inginer de sisteme marine, iar salariul pe an depășește 100.000 de mii  de euro. Și o firmă din Danemarca oferă un salariu de peste 6.000 de euro pe lună unui cercetător experimentat în domeniul analizei riscurilor. Din păcate, este puţin probabil să existe gorjeni specializaţi în astfel de meserii.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj oferă gorjenilor prin programul Eures aproximativ 140 de locuri de muncă în străinătate. Firmele străine oferă locuri de muncă în mai toate domeniile de activitate, însă cele mai mari salarii sunt date de firmele din Norvegia și Danemarca. 

Norvegienii caută un arhitect naval şi un inginer sisteme marine, care au posibilitatea să câștige și 115.000 euro într-un an de zile. „Se caută un arhitect naval, cu experiență, inginer sisteme marine, dar și bucătari sushi și a la carte. Salariul este între  39.000 și 47.000 euro pe an, pentru bucătari. Pentru aceste job-uri trebuie depuse CV-urile până la sfârșitul lunii mai Durata contractului va fi de 18 luni full time, iar data de începere: 1 septembrie 2013”, a spus Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

O firmă din Danemarca oferă un salariu de 6.500 de euro lunar unui cercetător experimentat în domeniul analizei riscurilor. Și un doctorand în managementul riscului poate câștiga anual 110.000 de euro. La data recrutării, candidatul trebuie să nu fi desfășurat o activitate principală în Danemarca, cu o durată mai mare de 12 luni în ultimii 3ani.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: