Strânge bani pentru restaurarea casei lui Brâncuşi

Scriitorul Laurian Stănchescu a făcut, luni, un apel pentru demararea unei campanii de strângere de fonduri pentru salvarea casei de la Hobiţa sculptorului Constantin Brâncuşi.

Scriitorul Laurian Stănchescu a condamnat lipsa de iniţiativă pentru restaurarea casei în care s-a născut sculptorul gorjean. "Drama posterității sale se află în România, la Hobița, unde Casa în care s-a născut artistul a ajuns o ruină, mai are puțin și intră în pământ, dar din bârnele căreia încă strălucește o universalitate pe care nimeni nu o vede. Dacă această Casă era în oricare parte a lumii, ar fi devenit un templu spiritual de pelerinaj", se mai arată în apelul lui Laurian Stănchescu. Luna trecută, Stănchescu a transmis Parlamentului un Memoriu prin solicită sprijinul în "aprobarea unui plan de restaurare a casei în care s-a născut Constantin Brâncuși".

Guvernul a aprobat anul trecut un memorandum conform căruia o societate franceză de avocați ar urma să reprezinte interesele statului român în vederea repatrierii osemintelor marelui sculptor Constantin Brâncuși. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, susține și el inițiativa repatrierii rămășițelor pământești ale lui Constantin Brâncuși, apreciind eforturile pe care scriitorul le depune pentru reînhumarea acestora în localitatea Hobița din județul Gorj. Și Academia Română susține demersul repatrierii, o scrisoare în acest sens, semnată de fostul președinte al forului acad. Ionel Haiduc, fiind transmisă lui Laurian Stănchescu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: