Strivit sub basculantă, la Lainici

Un bărbat de 50 de ani care lucra la modernizarea Drumului Național 66 dintre Bumbești Jiu și Petroșani și-a pierdut viața vineri după-amiază, după ce a fost prins sub greutatea de câteva tone a unei basculante.

Omul, de loc din Vulcan, lucra pe bani puțini pe șantierul din Defileul Jiului și intrase sub mașina respectivă pentru a-i face câteva reparații. În timp ce el se afla sub autocamion, altcineva s-a urcat la volan și a pornit motorul, încercând să facă vreo câteva manevre pentru a vedea dacă mașina a fost reparată. Evident că nenorocirea nu a mai putut fi evitată. Hunedoreanul și-a pierdut viața pe loc, moartea sa fiind anchetată acum atât de polițiști, cât și de inspectorii de muncă, accidentul fiind considerat unul de muncă.

Între timp, șoferii care sperau că de săptămâna aceasta vor putea merge fără probleme prin Defileul Jiului mai au de așteptat pentru că restricțiile s-au prelungit cu încă două săptămâni. Firmele care lucrează la modernizarea șoselei au primit o prelungire până la sfârșitul lunii a programului de lucru, temperaturile încă ridicate permițându-le muncitorilor să mai execute din lucrările care, altfel, ar fi trebuit făcute anul viitor. În mod normal, toate lucrările trebuiau finalizate anul acesta, dar pentru că nu se putea să nu existe întârzieri, muncitorii vor avea de lucru și anul viitor. Pe șantierul respectiv era așteptat săptămână trecută inclusiv premierul Victor Ponta, dar acesta nu a mai ajuns, lăsând pe altă dată vizitarea drumului spre Lainici. Prelungirea programului de lucru pentru muncitori presupune în continuare restricții pentru participanții la trafic, circulația fiind închisă pe zi lumină, cu excepția unei pauze de două ore la prânz.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: