Studenţii au petrecut prima zi de şcoală în faţa universităţii

Mii de studenţi au stat ieri pe la uşile facultăţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi“ pentru că deschiderea a fost făcută pentru profesori, autorităţi şi ziarişti. Studenţii s-au întâlnit mai târziu cu îndrumătorii de an.

Amfiteatrul unde s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost neîncăpător pentru cei prezenţi la eveniment. Astfel, în sală au intrat doar profesorii, agenţii economici importanţi din judeţ şi parlamentarii gorjeni. Studenţii au rămas pe dinafară. Este de amintit că toţi cei care au spus discursuri se adresau studenţilor…de la uşă.

„Stăm la poartă ce să facem“

„Nu mai erau locuri când am ajuns eu. Mi-a părut rău pentru că probabil putea să fie ceva interesant, să ni se spună ce o să facem în primul. Stăm la poartă ce să facem“, spune Claudia Tolargă studentă.

„Mă bucur măcar că mi-am cunoscut o parte din colegi, am aflat grupa şi orarul. Nu ştiu ce a zis domnul rector sau primarul pentru că nu am avut loc în sală“, spune Ana Maria Purece studentă.

Mesajul oficialităţilor judeţului şi al conducerii Universităţii a ajuns la studenţi prin intermediari, ei întâlnindu-se câteva ore mai târziu cu îndrumătorii de an. La Universitatea “Constantin Brâncuşi„ din Târgu Jiu sunt înscrişi în prezent 6000 de studenţi.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: