Studenţii au rămas fără bilete în tabere

Biletele pentru taberele studenţeşti nu au ajuns nici acum la studenţii merituoşi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Reprezentanţii Ligii Studenţilor din UCB spun că acestea nici nu o să mai vină pentru că banii pentru achiziţionarea biletelor s-au folosit pentru ajutorarea sinistraţilor.

Până acum s-au înregistrat la cele cinci facultăţi din cadrul instituţiei de învăţământ peste 90 de cereri. „Am luat contactul cu studenţii de la Uniunea Naţională a Studenţilor din România, care ne-au transmis că în acest an nu se vor mai da bilete în tabără pentru că banii au fost acordaţi de Ministerul Educaţiei către sinistraţi. Nicio universitate nu a primit bilete în tabără. Am primit doar metodologia de acordare, dar bilete nu”, spune Mihaela Ciorei, prim-vicepreşedinte în cadrul Ligii Studenţilor din UCB.

Conform metodologiei, beneficiază de un loc gratuit în tabără studenţii integralişti care s-au remarcat în activităţi extracurriculare, care au participat la simpozioane ştiinţifice sau care fac parte din Senatul Universităţii. Această situaţie survine după ce studenţii de la „Constantin Brâncuşi” au ieşit de două ori în stradă să ceară acordarea unui număr mai mare de locuri în taberele studenţeşti. „Noi am făcut şi proteste pentru acordarea unui număr mai mare de bilete în tabere, dar ne-au promis, ne-au promis, iar banii s-au folosit”, mai menţionează Mihaela Ciorei.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: