Studenţii gorjeni muncesc în străinătate în vacanţa de vară

Studenţii gorjeni pleacă la muncă în străinătate să facă rost de bani. Anual, aceştia apelează la programul Work and Travel pentru a petrece vacanţa de vară pe o plajă din Grecia sau din SUA. Cei mai mulţi tineri care s-au înscris pentru a munci în această vară în afara ţării au ales staţiunile greceşti ca loc de practică.

Timp de trei sau nouă luni, tinerii gorjeni vor fi ospătari, barmani, recepţioneri, bucătari, instructori de aerobic sau chiar salvamari.

Prin agenţia de plasare a studenţilor American Experience vor fi trimişi în practică în străinătate 15 studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Potrivit directorului regional al programului Work and Travel, Alexandru Mitroi, perioada de înscriere pentru acest program a luat sfârşit. „Înscrierile au început la 1 octombrie şi au luat sfârşit pe 15 martie. Pentru cei care pleacă în SUA, programul se desfăşoară pe perioada vacanţei de vară. Pentru Grecia, programul se poate extinde şi în afara vacanţei de vară, ajungând chiar şi la nouă luni”, spune Alexandru Mitroi. Cei care au dorit un job în SUA au ales California, Hawaii, Florida sau Ocean City. De asemenea, reprezentanţii agenţiei spun că dacă îţi găseşti un job în America, American Experience te ajută să obţii viza. Dacă pentru SUA criteriile de selecţie au fost mai dure, pentru Grecia nu a contat anul şcolar sau situaţia notelor. „Pentru a putea merge la muncă în America un student trebuia să fie un bun cunoscător al limbii engleze, să aibă o situaţie şcolară stabilă şi să fie înscris la facultate la forma zi. Pentru Grecia nu a contat anul şcolar, situaţia notelor sau dacă tinerii sunt înscrişi la zi sau la o formă de învăţământ la distanţă”, explică Alex Mitroi.

Recepţioner în Grecia

Unul dintre tineri care vor pleca să muncească în Grecia este şi Constantin Cioană. Pentru că nu şi-a găsit un job în Târgu Jiu, acesta s-a hotărât să muncească şase luni în Grecia, în Halkidiki. „Sunt student în anul II la Facultatea de Management din cadrul Universităţi Spiru Haret. Am găsit acest program pe Internet, am completat un formular, iar ei m-au acceptat. Am aplicat la acest program deoarece aici nu mi-am găsit de lucru. Sper ca după terminarea practicii să rămân în continuare în Grecia”, spune Constantin. Timp de şase luni, Constantin va lucra ca recepţioner la un hotel din Halkidiki.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: