Studenţii străini protejează mediul la Săcelu şi Motru

Peste 30 de studenţi străini au venit încă de sâmbătă în judeţul nostru pentru a participa la diverse acţiuni ecologice dar şi pentru a identifica cauzele ce duc la înrăutăţirea condiţiilor de mediu. Tinerii sunt cazaţi la tabăra de la Săcelu şi vor părăsi Gorjul duminică.

Tinerii participanţi au venit în judeţul nostru într-un schimb de experienţă având ca temă protejarea mediului înconjurător. Activităţile desfăşurate aici au vizat atât Târgu Jiul dar şi Motru şi Săcelu. „Este vorba de un proiect numit „Youth for Nature” la care participă reprezentanţi din opt ţări europene ca Lituania, Slovenia, Slovacia, Franţa, Estonia, Grecia, Malta şi România. Proiectul vizează problemele cu care se confruntă mediul în judeţul Gorj dar şi identificarea soluţiilor pe care le pot pune în practică generaţia viitoare”, a precizat Cătălin Cornea, reprezentant proiect.

Activităţile pe care le-au desfăşurat deja au vizat în special discuţii libere despre cum se prezintă problematica turismului vs protecţia mediului în ţările participante la proiect, pericolele ce se ascund în spatele acestor activităţi turistice, de asemenea au avut loc întâlniri cu autorităţile locale. Urmează ca tinerii să prezinte situaţia mediului în ţările participante şi vor fi analizate impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător.

Mâine, studenţii străini alături de partenerii lor din cadrul asociaţiei Hai-Hui vor merge la Motru unde vor realiza acţiuni de plantare de copaci pe haldele carierei Roşiuţa, acţiuni de ecologizare a râului Motru dar şi realizarea unor statui simbolice şi sugestive din pet-urile colectate. „În cadrul proiectului, tinerii vor avea întâlniri cu autorităţile locale şi vor vizita carierele de cărbune, analizând impactul pe care dezvoltarea industrială îl are asupra mediului şi a calităţii vieţii. Participanţii vor adopta o Declaraţie cu privire la necesitatea implicării generaţiei tinere în demersurile de protejare a mediului”, a adăugat Cătălin Cornea.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: