Studioul local al România TV renunță la licență

Firma care deține licența pentru studioul din Gorj al postului România TV renunță la aceasta, o solicitare în acest sens fiind depusă la Consiliul Național al Audiovizualului, discuții pe tema respectivă urmând să aibă loc în cursul zilei.

CNA a primit solicitarea din partea societății Ridzone Computers SRL , care are, pe lângă licența pentru studioul de la Târgu Jiu, și o licență de emisie prin satelit pentru postul de știri România TV, fapt care și face ca investiția în studioul local să nu se justifice, postul având acoperire la nivel național.

Ridzone Computers SRL îi are ca acționari pe omul de afaceri Mihai Radu Tronaru, cu 5% și societatea RTV Satellite Net SRL, cu 95%, aceasta din urmă fiind, de fapt tot firma lui Tronaru. Omul de afaceri era prezentat în 2011 de Elan Schwartzenberg, patron la Realitatea TV, drept „soferul domnului Ghiță”, Ghiță fiind deputatul Sebastian Ghiță, cel care a parafat înțelegerea pentru înființarea RTV cu Ionuț Răitaru, care, la rândul său, și-a vândut acțiunile de la propria firmă, ajutând astfel la nașterea postului România TV. În plus, la ședința de obținere a licenței pentru RTV, Ghiță s-a prezentat în fața membrilor CNA drept „împuternicit” al lui Tronaru și director al Ridzone Computers SRL.

Faptul că Ghiță a controlat până acum firma deținută de Tronaru în acte reiese și din unele documente aflate la dosarul în care acesta este anchetat de DNA Ploiești pentru fapte de corupție, dosar care îl vizează și pe cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, aflat o bună perioadă de timp în arest preventiv sau arest la domiciliu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: