Subordonaţii lui Călinoiu, acuzaţi că fură balast şi din alte râuri

Materialele difuzate în presă cu privire la furtul de balast scot la iveală şi alte ilegalităţi. Un cetăţean din Crasna a semnalat la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj alte furturi de balast, iar cei indicaţi de bărbat erau tot lucrători ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj. Şeful IDP Gorj, Marius Bănică, a dat deja cu subsemnatul la poliţie în cazul unor furturi de balast din albia Gilortului.

Ion Dragotă, un localnic din Crasna, a sunat la Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj pentru a semnala faptul că maşinile Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj fură balast din albia râului Sunătoarea. Omul a mai spus că societatea reabilitează drumul din localitate, iar pentru a nu mai da banii pe balast, îl fură din albia răului. SGA Gorj a constituit o comisie pentru a verifica dacă cele reclamate se confirmă. „Am primit un telefon de la un localnic din Crasna, care ne-a sesizat cu privire la faptul că de pe albia râului Sunătoarea mai multe maşini cară balast. Tot acesta ne-a mai spus faptul că IDP-ul reabilitează drumul din comună, ei fiind şi cei care sustrag balastul. Am constituit o comisie formată din inginerul şef, şeful de la biroul tehnic, şef birou ME, şef sistem, topograf care s-a deplasat la faţa locului pentru a stabilii dacă cele sesizate se confirmă. În cazul în care cele sesizate se vor confirma, vom sesiza poliţia pentru a demara ancheta de identificare a făptaşilor”, susţine Teodor Popescu, director SGA Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că IDP nu reabilitează nici un drum din Crasna. „În Crasna un singur tronson este modernizat, respectiv drumul judeţean 665, prin Programul Operaţional de Dezvoltare. Firma care se ocupă de modernizarea acestui tronson este firma SECOL, nicidecum IDP-ul”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean, convins că acuzaţiile sunt false.

În cazul in care angajaţii SGA vor constata ca s-a furat balast din albia râului Sunătoarea vor lua masurile care se impun şi vor sesiza poliţia.

FURT

Mai mult decât atât, la începutul lunii aprilie, în urma unui control efectuat în localitatea Crasna, specialiştii de la SGA au constatat un alt furt de pe albia râului Blahniţa. În urma verificărilor s-a depistat că o societate făcea excavări în zonă. Societatea a fost amendată,  iar administratorul s-a ales cu dosar penal pentru un prejudiciu de 50 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: