Suinprod, amendă record de la Garda de Mediu

Firmele Suinprod, Confecţia şi Hidroconstrucţia au încasat amenzi usturătoare de la Garda de Mediu în ultimele două săptămâni, majoritatea neregulilor fiind legate de nerespectarea măsurilor de mediu.

Primul loc îi revine firmei Suinprod cu o amendă de un miliard lei vechi pentru că, potrivit prim comisarului Gărzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie, firma nu a realizat măsurile din programul de etapizare. Cert este că reprezentanţii Suinprod au anunţat deja că nu au bani să plătească amenda având în vedere situaţia economică. „Luăm măsuri şi vedem ce putem face. Nu am putut să realizez ce trebuia din cauza lipsei posibilităţilor financiare. Nu dispunem de aceşti bani în momentul de faţă pentru a achita amenda”, a declarat Nicolae Sandu, directorul Suinprod.

Locul doi în topul amenzilor încasate revine firmelor Hidroconstrucţia şi Confecţia SA, ambele amendate cu câte două sute de milioane. „Hidroconstrucţia a fost amendată pentru că a fost depistată eliminând deşeurile de cauciuc prin incinerare la unul din punctele de lucru, iar Confecţia SA a fost amendată pentru că nu a procedat la eliminarea deşeurilor generate prin agenţii economici autorizaţi”, a declarat Ovidiu Ilie, prim comisarul Gărzii de Mediu Gorj.

Amenzi mari şi pentru primării

Cu amenzi usturătoare a plouat şi în rândul consiliilor locale din Bumbeşti Jiu, Bolboşi şi Runcu. În cazul celor trei primării, s-a constat vechea problemă legată de colectarea şi depozitarea gunoaielor din comună. „Primăriile Bumbeşti Jiu şi Bolboşi au fost amendate cu câte 150 de milioane, iar Runcu cu 50 de milioane pentru că nu au asigurat colectarea, transportul şi eliminarea finală a deşeurilor”, a declarat Ovidiu Ilie.

Amenzi la fel de mari au fost acordate şi la jumătatea lunii martie, când Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni au fost din nou sancţionate de comisarii Gărzii de Mediu Gorj. Dacă Complexul Energetic Rovinari a scăpat cu o amendă de numai 75 de milioane lei vechi, Complexul Energetic Turceni a încasat o sancţiune în valoare de 600 milioane lei.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: