Sulugiu achită cauţiunea, dar rămâne în arest

Încurcate sunt căile justiţiei! Un complet de judecată de la Tribunalul Gorj i-a fixat marţi omului de afaceri Sulugiu o cauţiune de 100.000 de lei pentru a fi eliberat din arestul preventiv. Omul şi-a trimis familia la CEC, a achitat banii, pentru ca miercuri aceeaşi instanţă să dispună restituirea cauţiunii şi respingerea cererii de eliberare condiţionată.

A făcut rost de miliardul de lei vechi pe care judecătorii l-au stabilit drept cauţiune pentru o posibilă eliberare a sa condiţionată, dar tot nu a scăpat de cătuşe. Omul de afaceri Gabriel Sulugiu a aflat ieri cu stupoare că degeaba au mers rudele sale la CEC şi au achitat suma decisă de judecători că verdictul final tot nu i-a fost favorabil. „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de liberare pe cauţiune formulată de inculpatul Sulugiu Constantin Gabriel. Dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 100.000 lei către inculpatul Sulugiu Constantin Gabriel, consemnată la CEC Bank, cu recipisa de consemnare nr. 645793/1 din 23.07.2013”, au decis judecătorii.

Magistraţii l-au mai obligat pe Sulugiu şi să suporte cheltuieli judiciare de 40 de lei, suma fiind o nimica toată în comparaţie cu miliardul stabilit drept cauţiune. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, caz în care verdictul final îl vor da judecătorii de la Curtea de Apel Craiova. E greu de crezut însă că aceştia îl vor pune în libertate pe afacerist atâta timp cât instanţa din Bănie a fost cea care a admis cererea anchetatorilor de arestare preventivă, după ce la Tribunalul Gorj Sulugiu avusese câştig de cauză şi fusese lăsat liber. El a mai fost anchetat acum doi ani într-un dosar de evaziune fiscală, iar acum are probleme cu legea fiind acuzat de şantaj şi spălare de bani după ce a scos din firma sa, acum trei ani, 200.000 de lei pe care i-a împrumutat altui afacerist din oraş. Acesta, la rândul său, a plătit din împrumut, dar a constatat că dobânzile care i se cereau erau mult prea mari şi când nu a mai făcut faţă cheltuielilor s-a adresat Poliţiei şi Parchetului.

decizie_sulugiu

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: