Super bătrâni

V-am zis că am luat avertisment de la CNCD că i-am discriminat pe bătrâni? V-oi fi zis. Penibilă decizie, dar mă rog. Îmi mențin părerea că telespectatorii Antenei 3 au probleme psihice grave. Și, întâmplător, majoritatea sunt bătrâni. Dar mă simt nevoit să SUBLINIEZ (uite fix așa, cu majuscule) că nu toți bătrânii sunt ca ăia. Nici pe departe. Bătrânețea nu presupune mizerie, ratare și lipsă de speranțe. Mai ales atunci când muncești cu capul, caz în care te poți aștepta ca bătrânețea chiar să te facă mai bun în meseria ta.

Dar nu e vorba doar de cap. Ieri a fost ziua știrilor cu cântăreți. Nu orice cântăreți, adică nu Corina Chiriac și Temișan. Ci vedete rock. Vedete rock care nu doar cântă, ci sunt cool și buni la peste 60 de ani. Brian Johnson are 68 de ani. Este solistul AC/DC din 1980, fiind cooptat la scurt timp după ce Bon Scott a murit. Ieri, trupa a anunțat că își anulează restul concertelor, pentru că doctorii i-au interzis lui Johnson să mai cânte. ”Orice concert live l-ar putea face să-și piardă auzul definitiv”, a spus medicul lui personal. Vă dați seama? Omul a cântat la cel mai înalt nivel până a surzit. Și nu, nu a făcut concerte mizere la Sala Palatului, ca Toto Cutugno sau Iglesias. A venit o dată în România și a rupt gura tuturor: aproape 100.000 de oameni la București și probabil cel mai bun concert de la noi, evăr.

Bob Dylan are 75 de ani. A fost simbolul anilor ’60, alături de The Beatles și The Rolling Stones. Legendă vie. Ar putea să stea să se uite toată ziua la Antena 3 și tot ar fi nu doar bogat, ci adulat. Când am fost să-l văd, în concertul de la București, nici n-am putut să aud ce cântă. De fapt, nu puteam să respir. Stăteam la 10 metri de omul la fel de celebru ca Lennon și McCartney. Și probabil la fel de talentat. Dar haideți că m-am pierdut în detalii. Altceva voiam să vă spun. Că, la 75 de ani, Bob Dylan tocmai a scos un album nou și a anunțat o serie de concerte în Japonia și Statele Unite. Și când zic ”o serie” nu înțelegeți, vă rog, că 7. Ci 48, în decursul unui an.

Am pomenit mai sus despre Rolling Stones? Am pomenit. Și ei legende, și ei au cântat și încă o fac. Lui Keith Richards îi cântă lumea prohodul din anii ’80. Iar el, nenorocitul, nu doar că trăiește, ci o face la fel: rock’n’rolluiește, practic. Muzică, băutură, droguri și femei la 72 de ani. E drept, tot ieri s-a anunțat că Bill Wyman (unul dintre fondatorii formației) are cancer la prostată. Ei, și? Va cânta și el până va muri.

Pentru că asta fac bătrânii mișto. Și pentru că sunt foarte mulți. Acum na, discriminați-mă și pentru asta.

Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: