Zona agricolă Târgu Jiu

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a ironizat într-o emisiune faptul că, la Târgu Jiu, primarul a anunțat intenția unor polonezi de a face sere pe zeci de hectare, iar la în Bălești, comună cunoscută pentru grădinile sale, autoritățile vor face parc industrial.

“Am ajuns să facem la Bălești zonă industrială și în municipiul Târgu Jiu zonă agricolă, știți că se vorbește de înființarea unor sere la Târgu Jiu. Mi se pare așa, puțin nenatural”, a spus prefectul la Accent TV.

Acesta a precizat însă că orice investiție este binevenită, mai ales în contextul în care Gorjul este codaș la antreprenoriat. “Din păcate, mediul de afaceri în municipiu este destul de redus. Sunt multiple motivele. Plecarea oamenilor din Gorj este o problemă majoră, mai ales a celor calificați. Lipsa investițiilor la noi este generată și de faptul că mobilitatea este destul de redusă în Gorj, nu avem un drum expres în Gorj. Lipsa dialogului cu cei interesați să dezvolte afaceri aici a fost o problemă”, a mai spus prefectul.

Fondul pentru Tranziție Justă ar putea aduce județului Gorj finanțări de sute de milioane de euro în următorii ani. În acest context, Consiliul Județean Gorj va organiza o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din România, pentru promovarea Județului Gorj ca zonă cu un mare potențial de dezvoltare și diversificare economică.

Prima întâlnire în acest sens va fi organizată la începutul lunii octombrie 2021, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Româno-Franceză.

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: