Sute de copii din Gorj cresc fără părinţi. Vezi care este motivul!

Au rezultate proaste la învăţătură, au un comportament deviant şi creează probleme. Vorbim de copiii ai căror părinţi au plecat să muncească în străinătate şi pe ei i-au lăsat de cele mai multe ori în grija bunicilor.  În această situaţie sunt peste 950 de copii şi adolescenţi din Gorj, iar numărul lor creşte de la un an la altul. O mică parte din aceşti copii lăsaţi în ţară de părinţi beneficiază de asistenţă specializată.

Peste 950 de copii din aproximativ 720 de familii cresc fără părinţii lor, pentru că sărăcia i-a făcut să plece la muncă în străinătate. În cele mai multe cazuri copiii rămân în grija bunicilor sau a altor rude desemnate de părinţi să-i supravegheze. O mică parte din aceşti copii beneficiază de o măsură de protecţie socială. „La nivelul judeţului Gorj avem un număr de 732 de familii din care părinţii au plecat în străinătate. Alarmant este faptul că numărul copiilor care cresc fără părinţi creşte considerabil de la un an la latul. În acest moment avem 243 de cazuri unde sunt plecaţi ambii părinţi, 335 cu un singur părinte plecat şi 145 de copii de cazuri unde copiii sunt susţinuţi de un singur părinte care este plecat”, a declarat Ninela Gruia, specialist în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului.

Sute de adolescenţi lăsaţi în grija rudelor

Majoritatea copiilor care cresc fără părinţi sunt adolescenţi. Plecarea părinţilor în străinătate are efect negativ asupra copiilor care au rezultate slabe la învăţătură sau care au modificări comportamentale. „Avem un număr de 957 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate şi aceştia au fost lăsaţi în grija rudelor. În acest moment avem 7 copii sub un an care au părinţii plecaţi, sub doi ani - 28 de copii, între 3 şi 6 ani - 137 de copii, între 7 şi 9 ani, 135 şi între 10 şi 17 ani 650 de adolescenţi”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: