Sute de dosare de şomaj depuse de disponibilizaţi ai CE Oltenia

Circa 450 de persoane din rândul angajaţilor disponibilizaţi ai CE Oltenia şi-au depus dosarele de şomaj la oficiile din judeţ ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Cele mai multe au fost depuse joi, 3 iunie, asta pentru că administraţia nu a reuşit să elibereze mai devreme adeverinţele necesare pentru dosarul de şomaj.

Ion Ruşeţ, director în cadrul CE Oltenia, a spus că de la companie au plecat joi la toate subunităţile aceste adeverinţe, cu stagiul de cotizare şi vechimea în muncă, astfel că nu ar trebui să existe probleme pentru cei disponibilizaţi pentru a le ridica de la unităţile miniere şi energetice unde au prestat activitate. „Din câte ştiu eu, adeverinţele au fost făcute la sediul principal al companiei şi s-au şi trimis la unităţi să le ridice salariaţii”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.

Cum au reuşit să obţină adeverinţele, foştii salariaţi ai CE Oltenia au şi dat buluc la oficiile de muncă pentru a depune dosarele de şomaj. Directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, a spus unde au fost depuse cele mai multe dosare. „Am desfăşurat săptămâna trecută serviciile de preconcediere în unităţile de carieră din cadrul CE Oltenia, au participat la aceste servicii 1253 de persoane din cele 1558 câte vor fi concediate colectiv şi au domiciliul în judeţul Gorj. Deja am preluat miercuri şi joi 450 de dosare. Cele mai multe au fost pe Târgu Jiu, unde am preluat 145. La Motru 123, Rovinari 100, Turceni patruzeci. 350 am preluat joi. În continuare vom prelua aceste dosare”, a precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Conducerea agenţiei a mai spus că astăzi vor primi noi dosare dacă vor exista solicitări, chiar dacă la oficiile agenţiei vinerea nu este program cu publicul. Angajaţii vor lucra chiar şi peste program pentru prelucrarea acestor dosare, chiar şi în weekend dacă va fi nevoie, dar nu şi pentru primirea lor. Pentru a nu pierde stagiul de cotizare foştii angajaţi ai CE Oltenia vor trebui să depună dosarul pentru indemnizaţia de şomaj în termen de 10 zile calendaristice de la încetarea contractului individual de muncă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: