Sute de familii au pierdut alocaţiile copiilor chiulangii

Aproximativ 400 de familii din judeţul Gorj nu vor mai avea timp de trei luni alocaţia de susţinere a familiei sau o vor primi diminuată din cauza absenţelor acumulate la şcoală de către copii. Aceste măsuri au ca scop diminuarea absenteismului şcolar şi responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj a primit de la Inspectoratul Şcolar situaţia cu absenţele nemotivate ale copiilor de vârstă şcolară care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei. Luna trecută la nivelul judeţului erau înregistrate 6492 de familii beneficiare ale acestui tip de alocaţie. În urma analizării situaţiei privind absenteismul şcolar s-a dispus ca, începând cu luna martie, pentru aproximativ 400 de familii să fie suspendată sau diminuată alocaţia pentru susţinere. „În cazul a 239 de familii s-a luat măsura diminuării alocaţiei de susţinere, iar în cazul a 127 de familii s-a dispus suspendarea alocaţiei. Aceste măsuri au ca scop diminuarea absenteismului şcolar şi responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri”, a declarat Gina Monica Podaru, director al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

Familiile beneficiare care constată că li s-a diminuat sau suspendat alocaţia de susţinere trebuie să ştie că acest lucru s-a datorat faptului că ai lor copii au înregistrat absenţe şcolare nemotivate. „În cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor: cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe şi cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe”, a mai precizat Podaru.

COMUNICARE

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj a comunicat deja primăriilor tabelele nominale cu familiile beneficiare pentru care se aplică diminuarea sau suspendarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, începând cu drepturile aferente lunii februarie, care se primesc în această perioadă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: