Sute de poliţişti şi jandarmi mobilizaţi de Paşti

Peste 500 de poliţişti şi jandarmi vor patrula pe străzi, în perioada 28 aprilie-6 mai, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă al cetăţeanului. Vor fi vizate locaţiile unde se vor organiza manifestări religioase, zonele turistice şi de agrement, precum şi discotecile şi barurile. Chiar şi şefii instituţiilor cu atribuţii în menţinerea ordinii şi liniştii publice vor fi la serviciu de Florii şi în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale.

În perioada sărbătorilor Pascale, se vor organiza foarte multe acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, precum cerşetoria, tâlhăriile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate sau  acte săvârşite cu violenţă. Vor fi păzite inclusiv lăcaşurile de cult unde gorjenii vor participa la slujbele de Înviere. Jandarmii vor fi prezenţi în zona a nouă lăcaşuri de cult: Mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi, Cămărăşasca, Crasna, Strâmba, Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Cimitirul Municipal şi Biserica Cimitirului şi Cimitirul „Municipal”. De asemenea, se vor executa misiuni de patrulare în mediul rural, în special în zonele şi pe arterele intens circulate, în zona discotecilor, barurilor, sălilor de joc, cluburilor de noapte, din localităţile: Dăneşti, Băleşti, Pocruia, Padeş, Runcu, Ciuperceni, Ţicleni, Vladimir, Bumbeşti Jiu-Vişina, Dragoteşti, Turburea, Stoina, Hurezani, Dănciuleşti, Plopşoru, Peştişani, Stăneşti şi Turceni. În vizorul poliţiştilor şi jandarmilor se vor afla şi bazinele carbonifere Mătăsari, Motru şi Rovinari pentru a preveni şi combate furturile de cărbune şi subansamble miniere. În perioada premergătoare sărbătorilor Pascale se vor folosi, la capacitate şi cu eficienţă maximă, pe două şi trei schimburi, aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj se va asigura cel puţin o echipă de rezervă se intervenţie care, la solicitare, să intervină pentru sprijinirea elementelor de dispozitiv existente, în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite.

CONDUCERE

În ziua de 28 aprilie şi în perioada 1-6 mai, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj se va asigura continuitatea conducerii de către personalul cu funcţii de conducere, zilnic, la serviciu până la orele 14.00, iar în continuare la domiciliu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: