Sute de posturi la bursa locurilor de muncă de vineri

Câteva sute de joburi vor fi disponibile pentru gorjeni la bursa locurilor de muncă ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Peste patruzeci de angajatori s-au înscris deja, iar cele mai multe posturi sunt pentru şomerii cu studii medii, iar pentru cei cu studii superioare doar douăzeci.

Până în prezent 41 de angajatori din judeţul Gorj s-au înscris la Bursa locurilor de muncă ce va avea loc în data de 15 aprilie la Târgu Jiu. Cei mai mulţi angajatori caută personal cu studii medii în domeniul construcţiilor, confecţiilor textile şi al serviciilor. „Şi-au anunţat participarea peste patruzeci de agenţi economici care oferă un număr de 489 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru confecţioneri îmbrăcăminte, lăcătuş mecanic, barman, ospătar, sudor, lucrător gestionar, agent asigurări sau inspector de asigurări, zidar-pietrar- tencuitor şi foarte multe locuri pentru muncitori necalificaţi”, a  declarat Romeo Chiriac, consilier superior de formare profesională AJOFM Gorj.

Pentru persoanele cu studii superioare există până în prezent doar douăzeci de posturi, mare parte dintre ele fiind pentru inginerii electronişti.

13 mii de şomeri

Printre angajatorii care vor participa la bursa locurilor de muncă se numără şi o societate din Târgu Jiu care are ca specific confecţionarea de articole de îmbrăcăminte. Are nevoie de douăzeci de angajaţi datorită faptului că şi-a extins activitatea. „Condiţiile care trebuie să le îndeplinească cei care vor aceste posturi sunt să fie calificaţi sau cel puţin să ştie să lucreze în maşina de cusut. Nu căutăm oameni cu vechime, noi intenţionăm să şi formăm profesional tineri absolvenţi de şcoli profesionale sau de licee de profil. Salariul este în funcţie de realizări”, a declarat Marilena Popescu, reprezentant societate de confecţii. 

La ora actuală la nivelul judeţului Gorj sunt aproximativ 13.000 de şomeri aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Oamenii spun că este din ce în ce mai dificil să găsească un loc de muncă. „Sunt în şomaj, am lucrat în construcţii timp de 10 ani. Caut un loc de muncă însă este foarte greu de găsit. Cei care angajează nu dau banii la timp sau nu îi dau deloc”, a spus Aurel Leuştean din Novaci.  

Bursa locurilor de muncă va avea loc în data de 15 aprilie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu cu începere la ora 9. 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: