Sute de şomeri s-au îmbulzit pe slujbe prost plătite

Sute de şomeri absolvenţi, disponibilizaţi sau oameni fără loc de muncă şi-au încercat norocul vineri la Bursa Generală a locurilor de Muncă organizată la nivelul judeţului Gorj. 52 de angajatori au venit în întâmpinarea lor cu peste 500 de job-uri. Doar 50 de posturi au fost pentru absolvenţii de studii superioare. Cele mai multe locuri au fost pentru posturile de confecţioner de textile, muncitor în domeniul construcţiilor şi lucrător gestionar. 

Peste 650 de gorjeni s-au prezentat vineri, 19 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, în speranţa că vor reuşi să găsească un loc de muncă. Deşi iniţial îşi anunţaseră participarea la eveniment 57 de angajatori, doar 52 s-au prezentat. Aceştia au venit în întâmpinarea persoanelor aflate în căutarea unui job cu 546 locuri de muncă. „Dintre participanţii la Bursa Locurilor de Muncă, 320 au fost selectaţi în vederea încadrării şi 52 au fost încadraţi efectiv, din care doi cu studii superioare. Ca şi meserii avem pentru studii superioare consilier economic, consultant financiar şi inginer constructor. În rest avem betonist, mecanic utilaje, electrician, cosmetician, contabil, dulgher, fierar betonist, mozaicar şi zidar”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. 

„Am 58 de ani, rate, stau cu chirie”

În căutarea unui loc de muncă s-a aflat şi Ion Dincă în vârstă de 58 de ani, din Ciuperceni, cu o vechime în câmpul muncii de peste 40 de ani. A devenit şomer după ce a fost disponibilizat de societatea Hidroconstrucţia. ”Am venit să caut un loc de muncă, mă interesează un post de electrician pentru întreţinere şi reparaţii. Caut serviciu de circa şase luni, însă este greu din cauza vârstei pe care o am. Am depus trei CV-uri şi sper să mă angajeze cineva. Stau cu chirie în Sadu, am rate la bancă de 180 lei lunar. Am lucrat din ’84 la Hidroconstrucţia, însă au rămas fără lucrări şi m-au trimis în şomaj”, a spus Ion Dincă.

Şi Robert Savu în vârstă de 20 de ani din Târgu Jiu şi-a depus candidatura pentru obţinerea unui job. A finalizat studiile liceale anul trecut şi a decis să nu urmeze şi studiile universitare pentru a fi independent din punct de vedere financiar. „Am vrut să fac un ban al meu însă nu am reuşit să mă angajez, caut de lucru de aproape un an. Aş vrea să mă angajez ca şofer sau pe orice post găsesc. Aş accepta şi salariul minim pe economie, numai să am oportunitatea să fac experienţă, pentru că asta se cere peste tot. Este destul de greu, sper să reuşesc astăzi”, a spus Robert Savu.

După discuţiile avute cu pretendenţii la posturile oferite, unii angajatori au şi decis să angajeze o parte din solicitanţi pe loc. Este şi cazul unei societăţi din Bârseşti. „Noi avem disponibile 15 locuri de muncă în domeniul construcţiilor, în special pentru confecţii metalice şi părţi componente. Căutăm ingineri, lăcătuş mecanic, sudori. Am şi angajat un inginer constructor, pe care să îl formăm la locul de muncă. Oferim salarii foarte bune, tichete de masă, diurnă pentru deplasări”, a precizat Maria Meleca, şef compartiment resurse umane în cadrul societăţii.  

14 deţinuţi în căutarea unui loc de muncă

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă şi-au încercat norocul şi 14 deţinuţi de la Penitenciarul din Târgu Jiu. Printre cei prezenţi s-a aflat şi Constantin Vâlcu, care mai are câteva luni până la finalizarea perioadei de detenţie. „Aş vrea să găsesc de muncă pentru că mai am cam trei-patru luni de stat în închisoare. Ar fi bine dacă ne-ar angaja cineva. Sunt din Motru, am o fetiţă şi avem nevoie de bani. Ideal ar fi să găsesc ceva în domeniul construcţiilor, eu am mai lucrat înainte la amenajări interioare”, a spus Constantin Vâlcu.

Ca în fiecare an, prezenţi la Bursa Locurilor de Muncă sunt şi reprezentanţii Centrului Militar Judeţean Gorj.”Prezenţa noastră la Bursă se datorează faptului că dorim să informăm tinerii gorjeni despre oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale pentru instituţiile militare de învăţământ post liceal şi universitar precum şi cursurile de formare a cadrelor militare în activitate. Tinerii s-au arătat interesaţi să urmeze o carieră militară”, a declarat Lt. Col. Dan Milcu, purtător de cuvânt al Centrului Militar Judeţean Gorj. 

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: